Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 9 » Вітання Ольгою Стефанишин, - заступника міністра охорони здоров'я України, - учасників конференції з імунології
21:01
Вітання Ольгою Стефанишин, - заступника міністра охорони здоров'я України, - учасників конференції з імунології

 

ІМУНОПРОФІЛАКТИКА – СПІЛЬНА СПРАВА ВСІХ

 

 

 

 

 

 

 

Ольга Стефанишина: “Захист населення від інфекційних

вакцинокерованих захворювань є незмінним пріоритетом”.

 

 

 

У Києві триває конференція “Питання імунології в педіатрії”, на якій українські фахівці разом з європейськими колегами обговорюють актуальні питання дитячої імунології.

 

Подаємо текст промови заступника міністра Ольги Стефанишиної, виголошеної на відкритті конференції.

 

Вітаю всіх учасників конференції. Вітаю і з відкриттям такої важливої події, що об’єднала фахівців не тільки з України, але й з країн Європейського Союзу.

 

Тема, яка нас усіх сьогодні об’єднала, не знає кордонів. Імунопрофілактика - спільна справа людства, а наукові розробки в галузі імунології та імунотерапії - перспективна сфера медицини, співпраця в якій також обіцяє людству великі відкриття та справжні прориви.

 

Сьогодні Україна, як і багато інших країн Європейського Союзу, стоїть перед кількома викликами у сфері імунопрофілактики:

 

  • Це спалах захворюваності на кір. Нещодавно кір забрав життя ще однієї дитини у віці 12 років. Всього цього року від кору померло 15 людей, 11 з яких - діти. Переважна більшість тих, хто захворів і помер, - не отримали всі належні щеплення проти кору.
  • Це криза довіри до вакцинації як єдиного надійного способу захисту від інфекційних захворювань на рівні держав і цілих регіонів світу, зростання антивакцинальних настроїв, у тому числі через сплановані інформаційні операції. Так, декілька місяців тому американські дослідники опублікували аналітичний звіт, який продемонстрував, що провокації конфліктів на ґрунті ставлення до вакцинації у соціальних мережах в Європі здебільшого інспіровані навмисними діями російських тролів.
  • Цей приклад привертає увагу до ще одного виклику у сфері імунопрофілактики на рівні держави - це дефіцит комунікації, спрямованої на повернення довіри до вакцинації, розвінчування міфів навколо цієї теми та насичення інформаційного поля в нашій країні корисною інформацією про користь і доступність щеплень.

 

Для Міністерства охорони здоров’я захист населення від інфекційних вакцинокерованих захворювань є незмінним пріоритетом. Вакцинація - це щит, що захищає національну безпеку.

 

 

 

 

 

 

Систематичні та послідовні зміни у системи охорони здоров’я вже приносять помітні позитивні результати. Зокрема, вперше за довгий час Україна повністю забезпечена вакцинами, обов’язковими відповідно до Національного календаря щеплень.

 

Висока ефективність державних закупівель вакцин за участі Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) дозволила нам забезпечити українців вакцинами від найкращих виробників світу, якість і безпеку яких визнає Всесвітня організація охорони здоров’я.

 

Більше того, закупівлі вакцин перейшли на трирічне планування, що допоможе Україні забезпечувати населення необхідними вакцинами безперервно та уникати дефіцитів, що можуть бути спричинені проблемами виробництва вакцин на глобальному рівні.

 

Пацієнти з первинними імунодефіцитами, які потребували дороговартісних ліків, заради яких раніше були вимушені продавати майно, декілька тижні тому вперше отримали необхідні ліки від держави безоплатно.

 

На жаль, не зважаючи на повне забезпечення вакцинами, рівень вакцинації від хвороб з календаря щеплень досі залишається на незадовільному рівні. Тому для забезпечення більшої доступності щеплень МОЗ України також прийняло ряд важливих процедурних рішень.
 

Так, усунуто бюрократичні бар’єри для перерозподілу вакцин між регіонами. Вакцини, придбані за державний кошт і доступні для громадян безоплатно, стають доступними навіть у приватних клініках і в лікарів-ФОПів, які підписали договори з Національною службою здоров’я України та сумлінно виконують свої зобов’язання з надання первинної медичної допомоги.

 

Розроблена, пройшла громадське обговорення та готується до прийняття на рівні Уряду України Стратегія з імунізації.

 

Команда Міністерства справді пишається такими важливими позитивними зрушеннями, які змінюють практичний досвід мільйонів українців з одержання медичної допомоги та імунопрофілактики вже сьогодні. Але варто зазначити, що всі ці перемоги не можливі були би без вашої участі.

 

Над всіма державними рішеннями працюють групи з представників усіх зацікавлених сторін. І втілюємо ці зміни ми, звісно, разом і з вами, лікарями, дослідниками, управлінцями у сфері охорони здоров’я.

 

Тому хотіла би закінчити своє коротке звернення словами привітання з 25-річним ювілеєм кафедри дитячих інфекційних хвороб і дитячої імунології та 100-річчям заснування Національної медичної академії післядипломної освіти імені Платона Лукича Шупика МОЗ України.

 

Бажаю всьому колективу натхнення у подальшій науковій та виховній роботі, бажаю нових відкриттів і високих спільних і індивідуальних результатів кожного з колег. Ваш внесок у розбудову і захист України важко переоцінити.

Дякую за увагу і бажаю плідної роботи впродовж конференції!

 

Фото – прес-служби МОЗ

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/moznews/7573.html

 

 

 

 

Переглядів: 568 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 05:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024