Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 10 » Люди ТЧХУ: Засновниця шкільного музею Червоного Хреста у Києві Людмила Чернова – продовжує свою роботу
11:58
Люди ТЧХУ: Засновниця шкільного музею Червоного Хреста у Києві Людмила Чернова – продовжує свою роботу

 

СЛУЖІННЯ СПРАВІ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У рік 100-річчя створення ТЧХУ експонати шкільного музею Червоного Хреста у Києві набули ще більшого

значення. Днями у засновниці музею Людмили Чернової побувала Лілія Білоус – генеральний директор НК ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про цей візит йдеться у замітці на офіційній сторінці Товариства Червоного Хреста України у соцмережі Facebook: «Людмилі Іванівні Черновій – 95 років. Незважаючи на вік, вона надзвичайно енергійна та майже весь час усміхнена. Жакет жінки прикрашають численні нагороди, одна з них – найвища медстестринська відзнака світу – медаль імені Флоренс Найтінгейл, що вручається Міжнародним Комітетом Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З перших до останніх днів Другої світової юна випускниця медучилища рятувала поранених на полі бою. В одному з боїв їй довелося перев'язати 54 людини. Після війни – працювала медсестрою в лікарні та школі в Києві. Саме в навчальному закладі створила місце, що поширюватиме серед молодшого покоління ідеї гуманності та вшановуватиме працю медиків – музей Червоного Хреста.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сотні експонатів – світлини, друковані видання, елементи одностроїв і навіть медичне приладдя – відображають історію та діяльність Червоного Хреста. Починання Людмили Іванівни підтримали колеги та інші небайдужі – і поповнювали експозицію власними артефактами. Музею стало затісно у шкільних стінах, і сьогодні він займає цілий поверх заміського будинку засновниці.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Днями генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус відвідала Людмилу Іванівну, аби особисто висловити слова пошани та подякувати за силу й енергію, яку жінка протягом понад півстоліття спрямовує на надання допомоги нужденним».

 

Довідково:

 

Медаль імені Флоренс Найтінгейл (англ. Florence Nightingale Medal) — жіноча нагорода, заснована Лігою Міжнародного Червоного Хреста в 1912 р., призначена для дипломованих медичних сестер і добровільних санітарок, активних учасниць і регулярно співпрацюючих із товариствами Червоного Хреста й Червоного Півмісяця або з іншими організаціями, що надають медичну допомогу.

 

Цією медаллю нагороджуються жінки, що відзначилися під час війни і у мирний час хоробрістю й винятковою відданістю пораненим, хворим, людям з інвалідністю або тим, чиє здоров'я було під загрозою. Медаль може вручатися посмертно, якщо нагороджувана загинула при виконанні свого обов'язку. Медаль присуджується в день народження Флоренс Найтінгейл12 травня, раз на два роки.

 

На медалі, якою Міжнародний Комітет Червоного Хреста нагороджує своїх героїнь, Флоренс Найтінгейл зображена зі світильником у руці, — визнаним символом милосердя.

 

В Україні 23 медичні сестри увінчані найпрестижнішою світовою відзнакою за виняткове милосердя у повоєнний і мирний час.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Станом на 2008 р. у списку нагороджених налічувалося 23 медичних сестри з України:

 

Фото – Марії Єрьоменко та з Вікіпедії

За джерелами:

https://www.facebook.com/RedCrossUkraine/photos/pcb.1428188183884319/1428186463884491/?type=3&theater

https://uk.wikipedia.org/wiki/

Переглядів: 751 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 07:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024