Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 11 » У Парижі 70 світових лідерів відзначили століття закінчення Першої світової війни
18:26
У Парижі 70 світових лідерів відзначили століття закінчення Першої світової війни

 

 

СТО РОКІВ ПО ВІЙНІ, ЯКА СКОЛИХНУЛА СВІТ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Під час урочистостей президент Франції закликав поважати

полеглі у Першій світовій війні покоління, котрі прагнули мирує

 

 

 

Близько 70 світових лідерів прибули до Парижа, щоб відзначити 100-ту річницю з часу завершення Першої світової війни.

 

«Лідери держав відвідали головну церемонію святкування столітнього перемир'я на Могилі невідомого солдата під Тріумфальною Аркою. Кульмінація церемонії відбулася о 11:00, тому що саме в цей конкретний момент 11 листопада 1918 року замовкла зброя після більш ніж чотирьох років кровопролиття на Західному фронті», – пише LB.ua з посиланням на телеканал France 24.

 

Серед прибулих до Франції лідерів: президент США Дональд Трамп, канцлер Німеччини Ангела Меркель, президент Росії Володимир Путін, президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич і інші. Також на церемонію приїхав президент України Петро Порошенко з дружиною Мариною.

 

Президент Франції Еммануель Макрон закликав світових лідерів віддати перевагу ідеалам миру над іншими інтересами. Також він попередив про небезпеку націоналізму у своїй промові, яку він виголосив під час церемонії з нагоди завершення Першої світової війни. Він заявив, що «стародавні демони», які викликали Першу світову війну та призвели до мільйонів смертей, знову стають сильнішими, пише «Європейська правда» з посиланням на Associated Press.

 

«Патріотизм – повна протилежність націоналізму. Націоналізм є зрадою патріотизму. Кажучи «Наші інтереси передусім, хай там що відбувається з іншими», ви знищуєте найцінніше, що може мати нація, те, що робить її живою, великою, і, щонайважливіше, її моральні цінності», – заявив Еммануель Макрон, коли десятки світових лідерів слухали його біля Тріумфальної арки.

 

Він закликав світових лідерів об’єднатися у спільній боротьбі за мир та для вирішення інших глобальних питань. «Разом ми можемо запобігти загрозам - глобальному потеплінню та руйнуванню навколишнього середовища, бідності, голоду, хворобам, нерівності, неосвіченості», – наголосив Макрон.

 

Нагадаємо, 11 листопада 1918 року була укладена угода про припинення воєнних дій між Антантою і Німецькою імперією, що ознаменував завершення Першої світової війни. Більшість положень цієї угоди, яка має назву Комп'єнське перемир'я, було розвинуто у Версальському мирному договорі.

 

На знімку: Світові лідери взяли участь у пам’ятній церемонії, присвяченій 100-й річниці завершення Першої світової війни.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/u_parizhi_70_svitovih_lideriv_vidznachili_stolittya_zakinchennya_pershoyi_svitovoyi_viyni_n1469647

 

Переглядів: 377 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 01:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024