Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 12 » «Пік захворюваності на кір на Закарпатті ще попереду», - медики (ВІДЕО)
13:29
«Пік захворюваності на кір на Закарпатті ще попереду», - медики (ВІДЕО)

 

ПЕРЕВАГИ ВАКЦИНАЦІЇ – УНИКНЕННЯ НЕДУГИ

 

 

 

 

 

 

 

 

На Закарпатті триває епідемія кору. Але це ще не пік захворювання.

За прогнозами медиків, тут чекають першу хвилю в 20-х числах листопада.

Потім в грудні та в кінці січня.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Через відсутність вакцинації, знаємо, вже є перші жертви. Тож далі для багатьох залишається питанням – що безпечніше: щепитися чи ні.

 

 

Оксана Сабо, голова Закарпатської ОО ТЧХУ, записала на щеплення проти грипу свою матір. Після перенесення захворювання, що переросло в пневмонію, в сім`ї жінки вакцинація щороку – обов’язкова. Щеплення в родині мають і чоловік п. Оксани, і двоє маленьких діток. Результат, розповідає вона, таки є.

 

 

Лікар-інфекціоніст Віктор Петров каже: окремим пацієнтам досі потрібно пояснювати необхідність щеплення. Тільки за останній тиждень, розповідає, госпіталізувано 5 осіб з діагнозом кір. В усіх випадках спостерігаються, переважно, середні і важкі форми.

 

 

Не захворіти або, принаймні, полегшити перебіг хвороби може тільки вакцина. Тим паче, що її достатньо.

 

 

Крім дорослих, медики радять вакцинувати дітей. Вони теж входять в групу ризику. Дітям, котрі не отримали вакцину перед школою, роблять ще і щеплення.

 

 

Котрі взагалі не вакциновані від кору,тим роблять два вакцинування з інтервалом в один місяць. Навіть якщо дитина перехворіла кором, варто зробити щеплення від інших інфекцій. Вакцина КПК захищає також від краснухи та епідемічного паротиту.

 

 

Через недостатній відсоток вакцинації в області на грип минулого тижня захворіли майже 3 тис осіб, а на кір за рік – майже 3,5 тисячі.

 

 

На Мукачівщині через спалах інфекції на карантин закрили школу. Для боротьби з недугою цими днями Угорщина забезпечила Закарпаття 4-компонентною вакциною «Тетраксім».

 

 

За словами Геннадія Москаля, голови Закарпатської ОДА, область централізовано від МОЗу востаннє отримувала компонентну вакцину в грудні 2016 року. І найближчим часу її поставка не передбачається. У вигляді гуманітарної допомоги Уряд Угорщини передав закарпатцям 10 376 доз препарату на 5 млн грн.

 

 

Вакцина - якісна і майже не викликає побічних ефектів. Її перевага в тому, що замість кількох уколів - пацієнт отримує всього один. Поставку отримала Закарпатська обласна організація Товариства Червоного Хреста України.

 

 

Першу хвилю піку епідемії на кір лікарі очікують у 20-х числах листопада. Потім в грудні та в кінці січня. Щепитися чи ні – вибір кожного, але саме від цього вибору залежить здоров’я кожної людини.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://m-studio.net.ua/p%d1%96k-zakhvorjuvanost%d1%96-na-k%d1%96r-na-zakarpatt%d1%96-shhe-poperedu/

 

 

Переглядів: 376 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 13:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024