Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 19 » Німецький фотограф Тілль Майєр провідав у Львові підопічних Червоного Хреста
17:15
Німецький фотограф Тілль Майєр провідав у Львові підопічних Червоного Хреста

 

 

ПОХІД ДО БЕНЕФІЦІАРІЇВ

 

 

 

 

 

 

 

Тілль Майєр разом з патронажними медичними сестрами Львівської ОО ТЧХУ

обійшов тих, кому німецькі добротворці зібрали кошти для закупки ліків.

 

 

 

 

 

 

 

У Львові малозабезпечені пенсіонери можуть безкоштовно отримати ліки, куплені за пожертви, що надійшли з Німеччини. Ініціатором проекту став журналіст з Німеччини Тілль Майєр.

 

 

 

 

 

 

За даними ООН, кожен четвертий українець живе за межею бідності. Не можна сказати, що в цьому напрямку нічого не робиться. Так, наприклад, із ЗМІ знаємо, що за даними Пенсійного фонду, середній розмір пенсії разом з цільовою грошовою допомогою станом на 1 липня 2018 року склав 2,562 гривень, що на 3,3% перевищує розмір середньої пенсії станом на 1 січня 2018 року і на 35,8% більше розміру середньої пенсії станом на 1 липня 2017 року.

Це був би чудовий показник пенсійного забезпечення, якби не ріст цін. Тому багато українських пенсіонерів змушені економити навіть на їжі та ліках. У цьому зміг особисто переконатися Тілль Майєр (Till Mayer).

 

 

 

 

 

Німецький журналіст щороку приїздить до Львова, де в медико-соціальному центрі зустрічається з колективом Львівської ОО ТЧХУ. На цей раз він привіз не лише медикаменти, але і нову книгу «Подорожі у темряву»           ( Dunkle reisen). У ній він зібрав кращі свої фотознімки, зроблені у гарячих точках планети, - Сірії, Мадагаскарі, Донеччині.

 

 

 

 

 

 

Знайшлося місце і для Львівщини. Багато з присутніх на зустрічі впізнали себе. Це було приємно і несподівано. Адже вони – ангели охоронці колишніх в'язнів нацистських концтаборів, дітей війни, інших категорій знедолених.

 

Пояснюючи історію задуму книги, Тілль Майєр сказав: «Минулого року я познайомився з дуже цікавими людьми. Їхні долі справили на мене незабутнє враження. Розмовляючи з ними, я бачив, як бідно вони живуть, і мені захотілося їм допомогти».

 

В кінці книги автор закликав читачів допомогти малозабезпеченим пенсіонерам Львова, давши координати відділення Німецького Товариства Червоного Хреста у федеральній землі Баден-Вюртемберг, де Тілль вже давно працює на громадських засадах волонтером.

 

 

 

 

 

 

Завдяки його наполегливості кілька років тому у Німеччині заснували фонд безкоштовних медикаментів для малозабезпечених пенсіонерів Львівщини. Одна з них - Дарія Іванівна Кіндрат – 1936 р.н.. дитина війни, 2 інфаркти, інфаркт судинно-головного мозку. 12 років як помер чоловік, дітей не було, працювала диспетчером на таксі, а потім – прибиральницею. Пенсія - мінімальня. Обслуговує її Марія Вовчук, медична сестра Червоного Хреста Львівщини.

 

 

 

 

 

 

Козаченко Аліса Іванівна родом з Луганщина, 1939 р.н., працювала адміністратором філармонії, пенсія – мінімальна. Опікується нею Ірина Барчишин, – молодша сестра милосердя ЛОО ТЧХУ

 

 

 

 

 

 

А ось сім'я пенсіонерів: Михайло Лизун -76 р., його дружина - Ірина Олександрівна – 83 р. цукровий діабет, гіпертонія, 2 інфаркти, бронхіальна астма. З підопічною учасників зустрічі познайомила Ірина – соціальний працівник, котра її обслуговує.

 

 

 

 

 

 

У блокноті Тілля Майєра зарясніли нові записи. На фотоплівці – обличчя нових знайомих. Він пообіцяв, що зробить усе, що буде в його силах, щоб допомогти знедоленим. Треба набиратися терпіння, і чекати нових зустрічей.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 446 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024