Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 19 » У Львові відбувся концерт-презентація молодіжного симфонічного оркестру
22:28
У Львові відбувся концерт-презентація молодіжного симфонічного оркестру

 

ЄВРОПЕЙСЬКІ МУЗИЧНІ ЗУСТРІЧІ У ЛЬВОВІ

 

 

 

 

 

 

 

ІУ Мистецький проект «Європейські зустрічі у Львові»

відбувся в обласній філармонії 19 листопада.

 

 

 

Презентація відбулася за участю учнів середніх спеціалізованих музичних шкіл-інтернатів України, а саме – Львова, Києва, Одеси, Харкова та учнів спеціалізованих музичних шкіл Польщі, - з міст Познані і Кельце.

 

 

 

 

 

 

 

Впродовж 3 років у Львові проходить заснований Львівською середньою спеціалізованою музичною школою-інтернатом імені С. Крушельницької в особі директора Левка Закопця мистецький проект – «Європейські музичні зустрічі у Львові». Проект покликаний презентувати музичну культуру України та Європейських країн, укріпити міжнародні культурні зв'язки та збагатити молодь неповторним досвідом у сфері музичного мистецтва.

 

 

 

 

 

 

 

Попередні проекти з успіхом відбулися не тільки на сцені Львівської філармонії, але й у мистецьких залах Словаччини, Польщі та Німеччини. Було залучено кращих учнів учнів спеціалізованих музичних шкіл, що дало змогу пропагувати вміння юних віртуозів нашої країни на європейському просторі. Цьогорічний етап проекту проходить під патронатом Міністра культури України, за підтримки і фінансування Українського Культурного Фонду та партнерської співпраці ЛССМШІ імені С. Крушельницької з Генеральним консульством Республіки Польща у Львові.

 

 

 

 

 

 

 

 

У програму концерту ввійшли такі музичні твори: М.Скорика, Ф. Шопена, В.Кіляр, Л.Колодуб. Солісти: лауреати міжнародних конкурсів - Степан Сивохіп та Святослав Борисов (гобой, м. Львів, Україна), лауреат міжнародних конкурсів Ян Беняш (фортепіано, м. Кельце, Польща). Диригенти: Заслужений діяч мистецтв України Руслан Дорожівський (Україна) та Агнєшка Сродовська (Польща)

 

 

 

 

 

 

 

 

До слова, зауважу, що зал був переповнений. Частина глядачів отримала квитки на благодійній основі. Так, наприклад, для Личаківської РО м. Львова ТЧХУ організаторами було виділено 2 запрошення. А них змогли потрапити на концерт-презентацію разом з батьками двоє учнів 3-б класу Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернат №1 І-ІІІ ст. ім. Б. - І. Антонича. Діти були щасливі, що стали учасниками свята класичної музики.

 

 

 

 

 

 

 

 

Благодійні квитки отримали також у первинній організації Червоного Хреста Львівського військового ліцею ім. Героїв Крут. У ролі уважних слухачів побували третьокурсники цього навчального закладу, котрі люблять музику Мирослава Скорика і Федеріка Шопена. Супроводжували їх класний керівник Галина Мирославівна Харко та офіцер - вихователь полковник Юрій Віталійович Іващенко.

 

Презентація удалася на славу. Це - ще одиа ланка, яка поєднує культури українського і польського народів.

 

Фото – автора

Ірина Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 437 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 11:47
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024