Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 24 » Червоний Хрест готовий допомогти Україні вирішити питання з виплатою пенсій жителям ОРДЛО
14:32
Червоний Хрест готовий допомогти Україні вирішити питання з виплатою пенсій жителям ОРДЛО


НЕПРОСТА ПРОБЛЕМА

 

 

 

 

 

 

Виплата пенсій на території ОРДЛО – нестандартна ситуація,

яка не прописана у законодавстві. Тому її не можуть вирішити вже 4-й рік.

 

Міжнародний Комітет Червоного Хреста готовий сприяти в питанні отримання пенсій жителями окупованої частини Донецької і Луганської областей, які не мають можливості виїжджати на підконтрольну уряду територію. Про це сказав голова делегації МКЧХ в Україні Алан Ешліман під час засідання Національної платформи "Діалог про світ і безпечної реінтеграції" в п'ятницю, - повідомляє Укрінформ.

"Важливо нагадати про те, що гуманітарна допомога означає не тільки надавати їжу та медикаменти, це також включає найрізноманітніші заходи, включно з тими, щоб надавати людям засоби для існування, надавати їм певні кошти для підтримки власної економічної діяльності. Зокрема, ми готові працювати над механізмом полегшення виплати пенсій людям, які прикуті до ліжок і знаходяться на непідконтрольною території ", - заявив він.

За словами Ешлімана, великою проблемою також є водозабезпечення. "Там є водопостачальні станції, електростанції, які розташовані поруч з лінією зіткнення, які часто потрапляють під обстріл і змушені зупиняти подачу води. ... Ця вода не потрапляє приблизно 3 мільйонам людей. Ми допомагаємо проводити ремонтні роботи, але також намагаємося знайти довгострокові рішення , щоб забезпечити стабільність водопостачання населення непідконтрольних територій компаніями з підконтрольних. Ми також запропонували створити захисні зони навколо критичної інфраструктури ", - зазначив Ешліман.

У свою чергу заступник голови Агентства ООН у справах біженців Ноель Калхун зазначила, що Україна може виконувати свої гуманітарні зобов'язання через інститути, розташовані на контрольованих територіях, і захищати права жителів ОРДЛО.

"Держава повинна виконувати гуманітарні зобов'язання щодо своїх громадян, навіть якщо вони проживають на території, яку уряд тимчасово не контролює. Це не означає, що держава може робити все, що робило зазвичай, але закон такий, що держава принаймні має робити все, що в його силах ", - зазначила представниця ООН.


 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:
http://www.ostro.org/general/society/news/559078/

 

Переглядів: 406 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 12:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024