Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 26 » У Запоріжжі відбулася акція проти гендерного насильства
19:42
У Запоріжжі відбулася акція проти гендерного насильства

 

ЗАХИСТИТИ ГІДНІСТЬ ЖІНОК

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 26 листопада, в Запоріжжі відбулася акція проти гендерного насильства.

 

 

 

Ця акція - початок 16-денний просвітницької програми в області.

 

Про це порталу 061 розповіли організатори.

 

Активісти, правоохоронці та правозахисники вийшли на площу Фестивальну. Після невеликого виступу волонтери під музику розгорнули великий банер з написом «Національна гаряча лінія з протидії насильству 116-123» і виклали його на площі.

 

 

Група волонтерів виклала живий напис «Ні - насильству», піднявши вгору помаранчеві листи - в останні роки у всіх глобальних заходах кампанія UNiTE (організатори) використовує помаранчевий колір - символ світлого майбутнього, вільного від насильства по відношенню до жінок і дівчат.

Онлайн також можна подивитися заходи, які відбуватимуться протягом наступних 16 днів.

 

 

 

 

 

 

Додамо, 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства - це міжнародна кампанія, яка проводиться щорічно і триває з 25 листопада (Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства щодо жінок) до 10 грудня (День прав людини).

 

Почали кампанію активісти першого Інституту жіночого глобального лідерства в 1991 році, і щорічно її координує Центр жіночого глобального лідерства.

 

До кампанії долучаються люди і організації з усього світу, закликаючи ліквідувати насильство по відношенню до жінок і дівчат.

 

На підтримку цієї громадської ініціативи Генеральний секретар Організації Об'єднаних Націй щорічно проводить кампанію по боротьбі з насильством щодо жінок (UNiTE), яка закликає до глобальних дій, спрямованих на підвищення обізнаності, обговорення і вирішення проблем насильства у всьому світі.

 

"Організаторі флеш-мобу: ЗОБФ« Посмішка дитини », ГО« Міст Донбаська Ініціатива », ГПО« ЕГІДА Запоріжжя », ГО« Українське жіноцтво », ГО« Гендер Z », Запорізька обласна організація Товариства Черпвоного Хреста України, БФ « Сподівання », ГО «Платформа спільніх Дій» та інші, а такоже Запорізький обласний центр СОЦІАЛЬНИХ служб для сім'ї, дітей та молоді, Управління превентівної ДІЯЛЬНОСТІ ГУНП України у Запорізькій області, Другий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги, за ПІДТРИМКИ Департаменту СОЦІАЛЬНОГО захисту населення ЗОДА ", - повідомили Координатори.

 

Нагадаємо, в кінці минулого місяця ми повідомляли, що чоловік побив колишню дружину, а потім ударив в обличчя поліцейського.

 

Фото – www.061.ua

За джерелом:

https://www.061.ua/news/2227270/v-zaporoze-sostoalas-akcia-protiv-gendernogo-nasilia-foto

 

Переглядів: 408 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 22:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024