Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 26 » На Львівщині стартувала загальнообласна інформаційна кампанія щодо виявлення хворих на ВІЛ/СНІД
21:28
На Львівщині стартувала загальнообласна інформаційна кампанія щодо виявлення хворих на ВІЛ/СНІД

 

 

ПОІНФОРМОВАНИЙ - ВРЯТОВАНИЙ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Акція триватиме з 26 листопада до 17 грудня 2018 року.

Головна мета - привернути увагу суспільства до цієї проблеми.

 

 

 

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначатиметься 1 грудня, на Львівщині стартувала загальнообласна інформаційно-просвітницька профілактична кампанія щодо активного виявлення хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД.

 

За словами директора Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яни Служинської, за 9 місяців поточного року в області взято на облік 365 ВІЛ-позитивних людей.

 

 

Станом на 01.10.2018 р. у закладах охорони здоров’я області перебуває на обліку 3703 ВІЛ - позитивних, у тому числі 1269 хворих на СНІД.

 

Спостерігається пізнє звертання ВІЛ-позитивних людей за медичною допомогою. Слід зазначити, що однією з основних причин смертності від СНІДу є пізнє звертання ВІЛ - інфікованих до лікаря, і як наслідок, пізня діагностика та призначення адекватного лікування.

 

Сьогодні ВІЛ-інфекція є хронічним захворюванням, яке не приводить до смерті, а ВІЛ-інфіковані особи можуть жити повноцінним життям, працювати, народжувати здорових дітей. Сьогодні ВІЛ-інфікованими є переважно ті люди, які ведуть активний спосіб життя, які навчаються, працюють на престижних роботах.

 

Якщо 5 чи 20 років тому переважна більшість пацієнтів – це були активні споживачі ін’єкційних наркотиків, то сьогодні ВІЛ - інфекція вийшла із загального середовища. Пацієнтами є абсолютно соціально адаптовані групи населення, тобто, це люди, які не вживають наркотики, а інфікувалися статевим шляхом, оскільки не використовували засоби захисту.

 

Специфічних проявів ВІЛ - інфекції немає, тому запідозрити, що людина хвора – складно. Єдине на що людина повинна опиратися, коли вирішує здати тест на ВІЛ - інфекцію – це на епізоди небезпечної поведінки в минулому.

 

Зазначаємо, що тестування на ВІЛ - інфекцію є абсолютно безкоштовним та конфіденційним. Обстеження проводиться в кабінетах «Довіра» Львівського обласного центру громадського здоров’я (за адресою: м. Львів, вул. М.Лисенка,45) або поліклініках за місцем проживання (кабінет інфекційних захворювань). Години роботи: з 09:00 до 15:00.

 

Також обстежитися можна у нещодавно відкритому пункті швидкого тестування на ВІЛ (м.Львів, вул. Антоновича, 20).

 

Обстежитись можна не лише напередодні 1 грудня, а й впродовж усього року.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=41272

 

Переглядів: 454 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 04:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024