Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 26 » Перша Національна волонтерська асамблея Товариства Червоного Хреста України відбулася на Дніпропетровщині
22:47
Перша Національна волонтерська асамблея Товариства Червоного Хреста України відбулася на Дніпропетровщині

 

РОЗШИРЕННЯ ГОРИЗОНТІВ

 

 

 

 

 

Як ми уже повідомляли, 22 - 25 листопада на Дніпропетровщині

проходила Перша Національна волонтерська асамблея ТЧХУ.

 

 

 

Асамблея об’єднала понад 60 представників з усіх областей України. Також участь у заході взяли почесні гості, зокрема, з партнерських національних товариств, Міжнародного Комітету Червоного Хреста (МКЧХ), Міжнародної Федерації Товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця (МФТЧХ і ЧП).

 

У вітальному слові Президент ТЧХУ Микола Поліщук зазначив:

 

«У попередні роки волонтерська асамблея називалася молодіжною, так як збирала представників молоді. Але ми хочемо, щоб вона була не лише молодіжною – в нас у волонтерській діяльності беруть участь люди різного віку, і це відчутно.

Мені приємно, що сьогодні в цій аудиторії зібралися люди, сповнені бажань творити добро благодійно, не вимагаючи за це ніякої винагороди. Адже волонтерство – це потяг душі, потяг безкорисливого служіння людям, які цього потребують».

 

Голова Дніпропетровської обласної організації ТЧХУ Людмила Лашко наголосила на важливості ролі волонтерів у наданні допомоги найуразливішим верствам населення. Також вона подякувала партнерам Товариства та побажала всім учасникам успішної роботи.

 

Представник МКЧХ Єліца Богданович нагадала, що волонтери Товариства є частиною світової спільноти Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця:

«Не важливо, де ви займаєтеся волонтерською діяльністю: в Азії, Африці, Америці чи Україні. Підхід абсолютно той самий, і він базується на Основоположних принципах. Сила волонтерів усього Руху в тому, що вони спілкуються однією мовою – мовою наших принципів».

 

Представник МФТЧХ і ЧП Джордж Гігіберія відзначив, що одна з цілей Асамблеї – зміцнення Товариства:

«Ми постійно говоримо, що волонтери – наша опорна точка та рушійна сила. Це дійсно так, все в Міжнародному русі почалося з волонтерів. І зараз, у цю хвилину, волонтери ваших організацій допомагають тим, хто цього потребує. Коли ви повернетесь – діліться з ними інформацією, яку дізнаєтеся на Асамблеї. Це зробить міцнішими не лише ваші організації, а й Товариство в цілому».

 

Генеральний директор Національного комітету ТЧХУ Лілія Білоус нагадала про важливість думки волонтерів при ухваленні рішень:

«Ця Асамблея – якісно нова, тому що критерії відбору її учасників не враховували віку та напряму діяльності. Волонтери Товариства, на рівні зі співробітниками, залучені в усі напрями. Ми зібралися тут для того, щоб навчитися, знайти виходи, ухвалити рішення. Саме волонтери є основою Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, тому волонтерська думка, думка людей, які своїми руками надають допомогу – є головною для керівництва організації».

 

Після урочистого відкриття заходу Лілія Білоус провела інформаційну сесію про роль волонтерів у стратегічному розвитку Товариства.

 

У перший день Асамблеї учасники заслухали річний звіт Комісії з питань розвитку волонтерства та молоді. Лідери регіональних кластерів продемонстрували динаміку кількості залучених волонтерів і проведених акцій, поділилися головними надбаннями та проблемними питаннями своїх областей.

 

Власне бачення розвитку волонтерства презентували кандидати до наступного складу Комісії, після чого представники обласних організацій взяли участь у таємному голосуванні та обрали нового голову та лідерів своїх регіонів.

 

Комісія вже приступила до виконання своїх обов’язків, зокрема, провела зустрічі з Генеральним директором Національного комітету ТЧХУ та представниками ключових партнерів Товариства – МКЧХ та МФТЧХ і ЧП, визначила пріоритетні напрями діяльності та спланувала основні заходи наступного року.

 

Також учасники Асамблеї відвідали ряд інформаційних сесій, що стосувалися міжнародного гуманітарного права, концепції безпечнішого доступу, діяльності волонтерів під час надзвичайних ситуацій, адвокації та гуманітарної дипломатії тощо.

 

У рамках заходу було презентовано посібник з розвитку волонтерського менеджменту. Учасники дізналися призначення та рекомендації до використання видання, а також мали можливість висловити свої пропозиції для його вдосконалення.

 

Досвідом діяльності з присутніми поділився волонтер Білоруського Червоного Хреста Іван Міланович, який розповів про особливості волонтерського менеджменту в Білорусі та свою участь у міжнародних волонтерських проектах Червоного Хреста.

 

Волонтер Маргарет Мег представила учасникам американську громадську організацію «Корпус Миру». Вона розповіла про її історію та структуру, а також напрями діяльності в Україні.

 

Програма Асамблеї містила і неформальну частину. Однією з заключних сесій став майстер-клас з жестової мови. Волонтери не лише дізналися принципи дактилології, а й попрактикувалися в ній, спробувавши без слів відтворити цілу пісню.

 

Нагадаємо, починаючи з 2011 року, при співпраці з МКЧХ та іншими партнерами, Товариство Червоного Хреста України проводило щорічні Молодіжні волонтерські асамблеї. Вони мали вагомий вплив на розвиток волонтерства в Товаристві серед молоді та слугували потужним майданчиком для виховання громадських активістів гуманітарного сектору як на національному, так і міжнародному рівнях.

 

Автор: Ivan Stepura

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2018/11/%d0%bf%d0%b5%d1%80%d1%88%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d1%96%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b5%d1%80%d1%81%d1%8c%d0%ba%d0%b0-%d0%b0%d1%81%d0%b0%d0%bc/

 

Переглядів: 744 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 18:58
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024