Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 27 » В Україні з початку року зареєстрували 9 випадків дифтерії – МОЗ
10:05
В Україні з початку року зареєстрували 9 випадків дифтерії – МОЗ

 

НЕБЕЗПЕЧНІ ХВОРОБИ

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі знають, що в Україні епідемія кору. Менше відомо про захворювання

дифтерією і правцем. Даремно. Це не менш небезпечні хвороби, ніж кір.

 

 

За 10 місяців цього року в Україні зареєстровано 9 випадків захворювання на дифтерію - небезпечне інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом.

 

Про це повідомляє МОЗ.

 

“За 10 місяців 2018 року в Україні зареєстровано 9 випадків захворювання на дифтерію (серед них 3 дітей та 6 дорослих) та 17 випадків захворювання на правець (5 дітей та 12 дорослих). Єдиний надійний захист від цих хвороб — вакцинація”, - зазначили у МОЗ.

 

У відомстві наголосили, що вакцинація проти дифтерії і правця призначена не лише дітям, а і дорослим.

 

“Імунітет проти деяких захворювань зберігається не на все життя, тому періодично необхідне повторне введення вакцин — ревакцинація. До цих захворювань відносяться дифтерія і правець. Діти отримують щеплення в 2, 4, 6, 18 місяців, 6 років і 16 років, а дорослі - кожні 10 років. Такий інтервал у дорослому віці зумовлений тим, що імунітет проти цих хвороб зберігається близько 10 років”, - інформують у МОЗ.

 

Там підкреслюють, якщо в дитинстві людина не вакцинувалася треба негайно отримати необхідний захист від цих небезпечних хвороб.

 

“Якщо раніше ви не вакцинувалися проти дифтерії і правця, необхідно отримати як мінімум три дози вакцини АДП-М – спочатку перша доза, через місяць – друга, через 6 місяців після другої – третя. В усіх областях України є безоплатна і якісна вакцина для профілактики дифтерії та правця із зменшеним вмістом антигена, яку застосовують для дорослих”, - зазначили у МОЗ.

 

Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, яке передається повітряно-крапельним шляхом. Коли дифтерійна бактерія потрапляє у дихальну систему, вона виробляє токсин, який блокує синтез білка в клітинах, в результаті чого виникають тяжкі функціональні та структурні зміни, інколи несумісні з життям. Захворювання проявляється у вигляді ангіни, коли у горлі утворюються плівки, що можуть ускладнювати дихання та ковтання. Внаслідок дифтерії може виникнути блокування дихальних шляхів, інфекційно-токсичний шок, пошкодження серцевого м'яза (міокардит), ураження нервової системи, нефрозонефрит, легенева інфекція (дихальна недостатність або пневмонія).

 

Правець - це захворювання, що передається при контакті зі спорами бактерій Clostridium tetani, які живуть у грунті та кишковому тракті тварин. Можна інфікуватися правцем при потраплянні бруду у рану або поріз, внаслідок укусів тварин чи травмування гострими предметами, уламками деревини. Від людини до людини це захворювання не передається. Внаслідок правця може викникнути закупорка головної або однієї з дрібних гілок легеневої артерії згустком крові, що потрапив з інших частин тіла через кровообіг (емболія легеневої артерії), пневмонія, легенева інфекція. Правець може призвести до смерті.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2588348-v-ukraini-z-pocatku-roku-zareestruvali-9-vipadkiv-difterii-moz.html

 

 

Переглядів: 523 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 16.04.2024, 07:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024