Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 28 » Створення Міністерства у справах ветеранів: чим займатиметься нове відомство (ВІДЕО)
16:00
Створення Міністерства у справах ветеранів: чим займатиметься нове відомство (ВІДЕО)

 

ТУРБУЮЧИСЬ ПРО ВЕТЕРАНІВ

 

 

 

 

 

 

На засіданні Кабміну сьогодні презентували нове міністерство.

 

 

 

На засіданні Кабінету міністрів України 28 листопада Новоспечена міністерка зі справ ветеранів розповіла про діяльність відомства, яке має запрацювати у червні 2019 року.

 

Новопризначений керівник майбутнього Міністерства у справах ветеранів Ірина Фріз представила нове відомство урядовцям та розповіла про його плани, мету та структуру.

 

Міністр у справах ветеранів

 

Верховна Рада 22 листопада підтримала кандидатуру парламенту та Парламент призначив міністра у справах ветеранів народного депутата України Ірину Фріз.

 

До призначення на посаду 44-річна Ірина Фріз була народним депутатом від фракції політичної партії "Блок Петра Порошенка". Також вона обіймала посаду голови підкомітету з питань безпеки державних інформаційних систем комітету Ради з питань національної безпеки і оборони. До цього Фріз керувала головним департаментом інформаційної політики Адміністрації Президента України.

 

Також новопризначений міністр відома тим, що очолювала постійну делегацію України в Парламентській асамблеї НАТО та є автором законопроекту, згідно з яким російські журналісти позбулися акредитації в державних органах влади.

 

Окрім цього, у рамках діяльності міжфракційного об’єднання "Рівні можливості", Фріз раніше займалася питаннями гендерної рівності жінок-військовослужбовців в збройних формуваннях України.

Мета та цілі відомства

 

Міністерство у справах ветеранів передусім створить нову нормативну базу своєї діяльності та братиме участь у створенні законодавчої бази для соціального захисту ветеранів та членів їхніх родин.

 

Під час презентації, Ірина Фріз наголосила, що міністерство планує створити законопроект "Про ветеранів та членів їх родин". Він, зокрема, вирішуватиме питання надання статусу учасника бойових дій для добровольців.

 

"Також ми будемо спрямовувати нашу діяльність на те, щоб була відповідність державних гарантій потребам ветеранів та була зроблена верифікація даних в Єдиний державний реєстр ветеранів", - заявила міністр та додала, що відомство планує активно співпрацювати з громадськими організаціями.

 

Напрями діяльності

 

Щодо напрямів діяльності міністерства, то планується запустити електронні сервіси для оптимізації співпраці з ветеранами.

 

"Ми хочемо після утворення Єдиного реєстру ветеранів створити державну платформу Е-ветеран, яка матиме можливість об'єднати сервіси та мобільні додатки для ветеранів", - розповіла Фріз.

 

Вона також виокремила як напрями соціальну підтримку та медичне забезпечення ветеранів, за кожним з яких буде закріплено заступників міністрів соціальної політики та охорони здоров'я.

 

Структура міністерства

 

Фріз презентувала попередній проект структури відомства та пообіцяла звертатися до Уряду, щоб Міністерство додали до переліку тих, які працюють через директорати. Воно міститиме, окрім центрального апарату, територіальні органи у різних регіонах України. Органи на місцях, за словами міністра, працюватимуть на базі "ветерано - хабів, які утворюватимуться за підтримки ветеранських організацій".

 

Штат Міністерства у справах ветеранів налічуватиме 325 осіб, з яких 200 - центральний апарат, інші - територіальні органи.

 

Співпраця з навчальними закладами та створення системи Е-ветеран

 

Ірина Фріз виділила в окремий напрям співпрацю міністерства з навчальними закладами стосовно курсів підготовки ветеранів війни до державної служби.

 

"Ми співпрацюватимемо з ВНЗ щодо запровадження курсів на їхній базі. Це дасть підвищити рівень кваліфікації, адже в міністерстві за нашими розрахунками мають працювати десь 30% ветеранів", - наголосила вона.

 

Що стосується електронної системи, то за планами міністерства вона базуватиметься на Єдиному реєстрі ветеранів та матиме окремий онлайн-кабінет для кожного ветерана. Також під систему створять окремі мобільні додатки та сервіси, контактний центр та онлайн-консультації.

 

 

 

 

 

 

Фото – прес-служби Міністерства ветеранів України

За джерелом:

https://tsn.ua/ukrayina/stvorennya-ministerstva-veteraniv-v-uryadi-rozpovili-chim-zaymatimetsya-nove-vidomstvo-1256766.html

 

Переглядів: 420 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 12:10
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 3
Гостей: 2
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024