Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 29 » На Львівщині триває просвітницька кампанія щодо виявлення хворих на ВІЛ/СНІД
14:56
На Львівщині триває просвітницька кампанія щодо виявлення хворих на ВІЛ/СНІД

 

НЕДУГУ ЗДОЛАЄМО – РАЗОМ!

 

 

 

 

 

 

На Львівщині триває загальнообласна просвітницька профілактична

кампанія щодо активного виявлення хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД

 

 

До Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відзначатиметься 1 грудня, на Львівщині стартувала загальнообласна інформаційно-просвітницька профілактична кампанія щодо активного виявлення хворих на ВІЛ-інфекцію/СНІД.

 

Акція триватиме з 26 листопада по 17 грудня 2018 року. Головна мета - привернути увагу суспільства до цієї проблеми.

 

За словами директора Львівського обласного центру громадського здоров’я Мар’яни Служинської, за 9 місяців поточного року в області взято на облік 365 ВІЛ-позитивних людей.

 

Станом на 01.10.2018 р. у закладах охорони здоров’я області перебуває на обліку 3703 ВІЛ-позитивних, у тому числі 1269 хворих на СНІД. Спостерігається пізнє звертання ВІЛ-позитивних людей за медичною допомогою. «Слід зазначити, що однією з основних причин смертності від СНІДу є пізнє звертання ВІЛ-інфікованих до лікаря, і як наслідок, пізня діагностика та призначення адекватного лікування».

 

 

Більшість вважають, СНІД – це вирок, невиліковне захворювання, що хвора людина стає ізольованою від світу. Отож, ламаємо стереотипи! Сьогодні ВІЛ-інфекція є хронічним захворюванням, яке не приводить до смерті, а ВІЛ-інфіковані особи можуть жити повноцінним життям, працювати, народжувати здорових дітей. Сьогодні ВІЛ-інфікованими є переважно ті люди, які ведуть активний спосіб життя, які навчаються, працюють на престижних роботах.

 

 

Якщо 5 чи 20 років тому переважна більшість пацієнтів – це були активні споживачі ін’єкційних наркотиків, то сьогодні ВІЛ-інфекція вийшла із загального середовища. Пацієнтами є абсолютно соціально адаптовані групи населення, тобто, це люди, які не вживають наркотики, а інфікувалися статевим шляхом, оскільки не використовували засоби захисту.

 

 

Специфічних проявів ВІЛ-інфекції немає, тому запідозрити, що людина хвора – складно. Єдине на що людина повинна опиратися, коли вирішує здати тест на ВІЛ-інфекцію – це на епізоди небезпечної поведінки в минулому.

 

 

Зазначаємо, що тестування на ВІЛ-інфекцію є абсолютно безкоштовним та конфіденційним. Обстеження проводиться в кабінетах «Довіра» Львівського обласного центру громадського здоров’я (за адресою: м. Львів, вул. М.Лисенка,45) або поліклініках за місцем проживання (кабінет інфекційних захворювань). Години роботи: з 09:00 до 15:00. Також обстежитися можна у нещодавно відкритому пункті швидкого тестування на ВІЛ (м.Львів, вул. Антоновича, 20).

 

 

Для того, щоб не захворіти на ВІЛ-інфекцію потрібно: завжди використовувати презервативи при сексуальному контакті; відмовитись від незахищених сексуальних контактів з ВІЛ-позитивним партнером, а також з партнером, чий ВІЛ-статус Вам не відомий, використовувати лише стерильні шприци, голки, інструменти для пірсингу або тату.

 

Громадські організації також долучаються до підтримки Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом:

 

Благодійний фонд «Салюс»:

 

23 листопада 2018 року 22:00-00:00 – тестування на ВІЛ гостей вечірки WE WANT TO BREAK FREE організованої Night Ambassadors та тестування усіх бажаючих у мобільній амбулаторії біля театру пива «Правда», що на Площі Ринок. Кошти від продажу квитків будуть використані для потреб ВІЛ- інфікованих пацієнтів Львівського обласного центру громадського здоров'я;

29 листопада 2018 року з 11.00 по 13.00 тестування студентів Національного медичного університету імені Данила Галицького за адресою вул. Пекарська, 69;

30 листопада 2018 року 16:00-18:00 тестування на ВІЛ представників особового складу управління патрульної поліції у Львівській області за адресою вул. Перфецького, 19.

 

Благодійна організація «БТ ”Мережа” м. Львів»:

 

поширення 100 плакатів з інформаційної кампанії «Не будь дитиною. Знайди свій тест» (тестування і раннє виявлення) в Українському католицькому університеті та Львівському обласному центрі громадського здоров’я;

1 грудня - флешмоб у соціальній мережі Facebook щодо встановлення на аватарку спеціальної рамочки “Не будь дитиною. Пройди тест на ВІЛ” (із надсиланням Інструкції);

1 грудня в одному з холів навчальних корпусів Українського католицького університету (УКУ) у встановленій палатці – акція із роздаванням сосок, як символу дитячої поведінки та небажання дбайливого ставлення до свого здоров’я. Роздані під час акції соски можна буде обміняти на експрес-тест;

 

Благодійна організація «Дорога»:

 

08.12.2018 р. – проведення футбольного турніру між реабілітаційними центрами для наркозалежних Львівської області і Західної України;

Тестування на ВІЛ в місцях позбавлення волі.

 

Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді:

 

1 грудня 2018р. з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом пройде піша хода вулицями м. Львова за участю представників центрів СССДМ області.

 

Обстежитись можна не лише напередодні 1 грудня, а й впродовж усього року.

Приєднуйтесь – це чудова нагода перевірити свій ВІЛ-статус!

 

 

Фото – з відкритих джерел в інтернеті

За джерелом:

http://www.health-loda.gov.ua/ukr/news/lvivnews/7624.html

 

Переглядів: 395 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 10:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024