Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Листопад » 30 » День донора у селі Нижні Станіці Кіцманського району на Буковині за участі Червоного Хреста
10:45
День донора у селі Нижні Станіці Кіцманського району на Буковині за участі Червоного Хреста

 

ДЕНЬ ДОНОРА У С. НИЖНІ СТАНІВЦІ

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж з проведення Дня донора у с. Нижні Станіці Кіцманського району

на Буковині за участі Червоного Хреста розміщено у соцмережах 28 листопада.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ти знаєш, а я донор крові.

Дарую життя, не можу інакше.

Не знаю в обличчя врятованих мною,

та серце від любові до них стає м’якше.

 

Сьогодні, в Н.Станівецькій амбулаторії загальної практики сімейної медицини Кіцманського району досить людно. Донори сіл Нижніх та Верхніх Станівців, Брусенок поспішали сюди, щоб поділитись своєю кров'ю для врятування чужих життів.

 

А тим часом, бригада трансфузіологів комунальної установи "Чернівецького обласного центру служби крові " на чолі з головним лікарем Анжелікою Володимирівною КАЛАНЧЕЮ, а також завідувачем відділення трансфузіології Кіцманщини Миколою Каплуном готувались, щоб прийняти кров від цих людей, котрі не байдужі до чужої біди, адже вони розуміють, що їх крапля крові може бути вирішальною для людини, що потрапила у біду.

 

Запах чаю приємно розходився по всіх кабінетах медичного закладу. Завідувач амбулаторії загальної практики сімейної медицини Ніна Федоряк, котра також є багаторазовим донором, вже зустрічала перших дарувальників крові.

 

 

 

 

 

 

Серед них : директори шкіл Нижніх та Верхніх Станівців Степан Лакуста та Іван Руснак з викладачами, лікар Н.Станівецького психоневрологічного інтернату, медики навколишніх сіл та інші. Вони залишили свої справи і прийшли здати кров.

 

 

 

 

 

 

Дуже приємно, що сільський голова Іван Гуля прийшов подякувати донорам за їх вчинок. А головний лікар Анжеліка Каланча вручила Подяки директорам шкіл, директору психоневрологічного інтернату, кращим донорам і вручила письмове розяснення на звернення лікаря - донора Марини Перч. Вітання отримав і донор - початківець.

 

 

 

 

 

 

Голова Кіцманської районної організації Товариства Червоного Хреста України Дарія Бабюк на день донора прийшла з подарунками. Серед них підгузники та інше санітарно-гігієнічне приладдя, які отримані від італійських благодійників.

 

Були тут і гігієнічні пакети з вмістом наборів підгузників, мила, рушників, ножниць для діток до 6 місяців, одного та півтора року , які отримані від Національного Комітету Товариства Червоного Хреста України (партнерів Червоного Хреста Німеччини) , благодійний одяг та взуття.

 

Все було вручено тим верствам населення вище перелічених сіл, які цього потребують. А також були роздані Червоним Хрестом плакати та буклети на медичну тематику.

 

Говориш, що боляче й страшно?

Дай руку свою і я поведу.

Боляче – згасати завчасно,

А я кров’ю своєю біду відведу.

 

СПАСИБІ ДОНОРИ, ЗА ВАШУ КРОВ ! ВОНА РЯТУЄ ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ!

 

 

Фото – Кіцманської РО ТЧХУ

За джерелом:

https://www.facebook.com/558255260987786/photos/a.1541341296012506/1541343939345575/?type=3&theater

 

 

Переглядів: 543 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 05:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024