Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 5 » Сьогодні - Міжнародний день волонтерів (ВІДЕО)
11:24
Сьогодні - Міжнародний день волонтерів (ВІДЕО)

 

ЛИЦАРІ МИЛОСЕРДЯ

 

 

 

 

 

 

Сьогодні в Україні й у світі відзначають Міжнародний день волонтерів.

Генасамблея ООН запропонувала урядам відзначати цей день 5 грудня.

 

 

Про це нагадує нам Укрінформ.

 

Міжнародний день добровольців в ім’я економічного і соціального розвитку (саме такою є офіційна назва цього Дня), проголошений рішенням 40-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН 17 грудня 1985 року на знак визнання важливої ролі добровольчих та інших організацій у соціальному й економічному розвитку суспільства.

 

 

Волонтер – у перекладі з англійської мови означає добровільний помічник. Це люди, які цілком безоплатно працюють будь-де, де потрібна їхня допомога: у дитячих будинках, притулках, школах-інтернатах і будинках престарілих. Вони доглядають хворих і допомагають старшим людям поратися по господарству.

 

 

Офіційно вважається, що волонтерський рух бере початок у 20-х роках XX століття. Після Першої світової війни, у 1920 році, у Франції, під Страсбургом, був здійснений перший волонтерський проект за участю німецької та французької молоді, у рамках якого волонтери відновлювали зруйновані війною ферми в районі місць найзапекліших боїв між німецькими й французькими військами. Потім цю естафету підхопила Індія, й рух поширився світом.

 

Українцям здавна були притаманні традиції взаємодопомоги, але роком народження українського волонтерства по праву можна вважати 2014 – саме Революція Гідності, а потім і війна на Сході дали поштовх розвитку волонтерства в нашій країні, яке з поодиноких спорадичних випадків виросло в потужний громадянський рух.

 

Саме волонтери добровольцями йшли на фронт, волонтери збирали по світу гроші й везли на передову все, що лише могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували борщові набори.

 

Саме завдяки українським волонтерам – їхній шляхетній жертовності, активній громадянській позиції та фанатичній відданості справі – Україна вистояла й зберегла незалежність.

 

 

 

 

 

 

 

 

Цьогорічна тема Міжнародного дня волонтерів – «Волонтери беруть участь в побудові сталих громад». Вона присвячена ролі волонтерів у зміцненні громад під час стихійних лих, економічних спадів і політичних потрясінь.

 

Волонтерська робота є невід’ємною частиною Міжнародного руху Червоного Хреста з самого початку існування. У 1859 році молодий Анрі Дюнан став першим волонтером - управлінцем, організувавши місцевих волонтерів для надання допомоги пораненим на полі бою.

 

Це був перший випадок у Європі, коли поранені отримали допомогу незалежно від того, до якої із воюючих сторін вони відносилися. Він повернувся додому і написав книгу «Спогади про Сольферіно», яка була видана декілька років по тому з моменту заснування Червоного Хреста.

 

Мільйони волонтерів щодня відіграють суттєво важливу роль у підтримці роботи працівників Червоного Хреста і Червоного Півмісяця у всьому світі.

 

Волонтери працюють у різноманітних сферах. Це і допомога літнім людям на дому, робота із маленькими дітками, участь у кампаніях та акціях, направлених на протидію поширенню соціально - небезпечних хвороб (ВІЛ/СНІД, туберкульоз) та інші напрямки. Кожен обирає той напрямок, в якому він себе бачить найкраще.

 

Волонтери також мають унікальні характеристики. Це:

 

  1. Сильну особисту мотивацію. Саме це відрізняє висококваліфікованого волонтера Червоного Хреста з усіх інших.
  2. Часткова зайнятість. Більшість людей приділяють волонтерству лише декілька годин на тиждень. Таким чином волонтерство можна поєднувати з навчанням, роботою або іншою діяльністю протягом багатьох років.
  3. Місцеве залучення. Волонтери є частиною спільноти. Вони знають потреби та можливості тих людей, з якими вони спілкуються, тому що вони вже серед них.

 

Кожен може зробити свій внесок у досягнення загального завдання – зробити цей світ кращим, гуманнішим та більш відкритим.

 

 

 

 

 

 

 

Якщо ви займаєтесь волонтерством, думаєте про таку можливість, або хочете дізнатися більше про це, Товариство Червоного Хреста України із задоволенням прийме Вас до лав Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

 

 

 

 

 

 

Приєднуйтеся до команди Товариства Червоного Хреста України! Відкрийте волонтера в собі!

 

Щоб стати волонтером, потрібно заповнити анкету за посиланням.

 

Довідково:

 

Читайте також: У Москві українським морякам відправили першу з 24 передач - активістка

 

 

Фото і відео – прес-служби ТЧХУ

За джерелами:

https://www.ukrinform.ua/rubric-society/2594158-sogodni-miznarodnij-den-volonteriv.html

http://redcross.org.ua/volunteer/general-information/

 

 

Переглядів: 527 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 00:27
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024