Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 6 » Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України привітала своїх волонтерів зі святом (ВІДЕО)
09:00
Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України привітала своїх волонтерів зі святом (ВІДЕО)

 

ВІДЗНАЧИЛИ НАЙКРАЩИХ

 

 

 

 

 

 

Сумська обласна організація Товариства Червоного Хреста України привітала

5 грудня своїх найактивніших волонтерів з Міжнародним днем волонтера.

 

 

Більшість волонтерів, яких вітали – студенти Сумського медичного інституту. Навчання поєднують з волонтерською діяльністю. Вони влаштовують акції для дітей, піклуються про людей похилого віку, безоплатно здають кров.

 

“Донорство – це неодмінна частина, я являюсь донором вже протягом 6 років. Я дізнався про це від представників червоного хреста, і одразу згодився на безоплатну допомогу , оскільки це дає змогу допомагати людям,” каже Святослав Крива.

 

Аліна Шинкаренко каже, що займається волонтерством декілька років: “Я дуже щаслива що займаюся цим, це радість, це така доброта в душі, це неймовірно, це не передати словами.”

 

“На сьогоднішній день присутні самі активні люди, але здебільшого ще більша кількість волонтерів не постійно, а періодично приймають участь у різноманітних акціях,”каже Ігор Шаповал, голова Сумської обласної організації Товариства Червоного Хреста України.

 

Директор медичного інституту Сумського державного університету Андрій Лобода підкреслив, що волонтерська діяльність для майбутніх лікарів - це не тільки медична практика: Це дозволяє виховати етику у майбутнього лікаря, дозволяє спілкуватися не тільки з хворими пацієнтами, а й з їх батьками, родичами. Більше ста студентів медичного інституту є волонтерами на постійній основі, під час акцій кількість може зростати у декілька разів.”

 

Міжнародний день волонтера був заснований в 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

 

 

 

 

 

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://tv.sumy.ua/sumska-organizatsiya-chervonogo-hresta-pryvitala-volonteriv/

 

 

Переглядів: 408 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:43
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024