Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 6 » Червоний Хрест - учасник боротьби з туберкульозом
10:43
Червоний Хрест - учасник боротьби з туберкульозом

 

КРУГЛИЙ СТІЛ

 

 

 

 

 

 

Обласні організації ТЧХУ брали участь у проекті «Виклик туберкульозу»

в 2016 – 2018 рр. Результати роботи були розглянуті на круглому столі у Києві.

 

 

 

3 грудня 2018 року відбувся круглий стіл «Результати оцінки надання комплексного пацієнт-орієнтованого пакету послуг хворим на мультирезистентний туберкульоз (МР ТБ) для покращення їх прихильності до лікування», скликаний організацією РАТН в Україні.

 

Метою зустрічі було представити пілотний проект та складові елементи комплексного пацієнт - орієнтованого пакету послуг для хворих МР ТБ та результати оцінки його проведення у Київській, Львівській та Миколаївській областях.

 

Від Товариства Червоного Хреста України у події взяли участь координатор проекту від Національного комітету ТЧХУ, а також представники Харківської, Львівської, Полтавської, Київської та Миколаївської обласних організацій.

 

 

Учасникам представили результати проведення супроводу в рамках пілотного проекту в Україні, значення надання необхідної підтримки хворим на МР ТБ з точки зору пацієнта, роль проведення оцінки потреб хворих на МР ТБ при поступленні в стаціонар та розробки плану лікування, створення та робота мультидисциплінарних команд для забезепечення пацієнт -орієнтованого підходу, роль партнерства туберкульозної служби, загальної лікувальної мережі та неурядових організацій у наданні підтримки хворим для поліпшення результатів лікування.

 

 

У виступах неодноразово наголошували на важливості індивідуального підходу до кожного пацієнта, на необхідності їх психологічної та моральної підтримки. Пакет послуг був розроблений з урахуванням міжнародних рекомендацій та потреб хворих на хіміорезистентний туберкульоз. Для кожного пацієнта, що брали участь в проекті, створювався індивідуальний план підтримки.

 

 

Опитування хворих показують, що проблеми, з якими стикаються пацієнти під час боротьби із хворобою, подібні майже у всіх: побічні дії препаратів, незадовільний доступ до послуг, депресія, соціальна ізоляція, дискримінація, фінансові проблеми.

 

 

Працюючи з пацієнтами, їх оточенням, надаючи роз’яснення щодо захворювання та лікування, виконуючи допоміжну роль фтизіатричній службі, працівники проекту намагаються зменшити вплив цих проблем на прихильність до лікування і допомогти пацієнтам пройти його повний курс.

 

 

Товариство Червоного Хреста України має багаторічний досвід в супроводі пацієнтів. В проекті «Виклик туберкульозу» обласні організації Товариства брали участь в період 2016 – 2018 рр.

 

 

Пацієнтам, які перебувають у тяжких життєвих обставинах, надавався соціально - психологічний супровід та медико - соціальна допомога: проводився контроль за прийомом препаратів, надавались мотиваційні продуктові та гігієнічні набори, консультації, контроль за появою побічних реакцій, мотивування тощо.

 

Автор: Maria Yeremenko

 

 

Фото - прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

http://redcross.org.ua/2018/12/участь-червоного-хреста-у-боротьбі-з-т/

 

Переглядів: 487 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 19:23
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024