Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 6 » Майже 5 млн грн на рік коштуватиме владі м. Борисполя, що на Київщині, утримання служби невідкладної допомоги
14:58
Майже 5 млн грн на рік коштуватиме владі м. Борисполя, що на Київщині, утримання служби невідкладної допомоги

 

ПОШУК ПРИЙНЯТНИХ ШЛЯХІВ

 

 

 

 

 

 

У Борисполі відбувся неофіційний форум комунальних некомерційних підприємств

первинної ланки медичної допомоги “Проблемні питання та шляхи їх вирішення”.

 

 

 

На форумі були присутні майже 100 осіб з 14 областей України.

 

Форум організував директор комунального некомерційного підприємства “Бориспільського міського Центру первинної медико - санітарної допомоги” Євгеній Черенок.

 

На форумі підіймалися болючі питання, одне із них стосувалося надання первинкою невідкладної допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Євгеній Павлович заявив: “Якщо місцева влада зможе утримувати службу невідкладної допомоги, а це майже 5 млн грн у рік, то ми згодні її створити. Є ще один можливий варіант: об’єднати екстрену і невідкладну служби, як це зробили у Києві. Третій варіант — заключення окремого договору із Національною службою здоров’я і виділення додаткового фінансування на утримання служби. Крім того, ми намагаємося втілити в життя ще один варіант, за прикладом Німеччини. У Німеччині була проблема з екстреною допомогою, і тоді їхній Червоний Хрест запропонував допомогу. Уже 35 років на виклики там приїжджають волонтери Червоного Хреста. Тож відкидати допоміжну роль таких організацій не варто. Але на місцевому рівні зробити це складно, тому, поки цього не буде на державному рівні, нічого не вийде. Ще один приклад — Польща. Там є чітке розділення машин. Машина з позначкою “С” — значить, приїздить лікар, з позначкою “П” — пара медик, “Т” — це транспортний засіб. Суть в тому, що один диспетчер керує всією службою”.

 

 

 

 

 

 

 

Також на форумі цікавилися робочим графіком сімейного лікаря. Присутні запитували, як саме зв’язатися із лікарем у вихідні дні, а також при нагальній потребі.

 

 

 

 

 

 

 

Слухачі скаржилися на те, що сімейні лікарі набрали велику кількість пацієнтів, але не мають часу приділити їм належної уваги. До свого лікаря неможливо додзвонитися, а прийом ведеться швидко і поверхнево

 

На це звинувачення Євгеній Черенок відповів: “Вважаю, що підхід має бути індивідуальним. Як ми вирішуємо це питання в Борисполі? Амбулаторії працюють з 8.00 до 19.00. У суботу — з 9.00 до 14.00. Тому ми відкрили черговий кабінет первинної медичної допомоги, який працює у суботу з 14.00 до 20.00, у неділю — з 8 до 20.00, у святкові дні з 8.00 до 20.00. Обладнали кабінет, він почав працювати. Збираємо статистику. Ви знаєте, скільки за суботу і неділю звертається за допомогою? Дві-три особи. Як показує практика, утримання такого кабінету економічно поки необґрунтовано. Подивимося, як кабінет буде працювати в святкові дня. Якщо буде необхідність, переведемо роботу кабінету на цілодобове чергування”.

 

Автор: Наталія Ярова

 

 

Фото – www.poglyad.tv

За джерелом:

https://www.poglyad.tv/majzhe-5-mln-grn-koshtuvatyme-vladi-boryspolya-utrymannya-sluzhby-nevidkladnoyi-dopomogy/

 

 

 

Переглядів: 641 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 14:09
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024