Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 11 » Міністр МТОТ на Луганщині слухав про наболіле...
12:34
Міністр МТОТ на Луганщині слухав про наболіле...

 

АСПЕКТИ ГУМАНІТАРНОГО РОЗМІНУВАННЯ

 

 

 

 

 

 

На Луганщині міністру МТОТ мешканці розповіли про наболіле.

 

 

Міністр МТОТ (Міністерство з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України) Вадим Черниш відвідав 10 грудня прифронтове м. Гірське, що на Луганщині.

 

 

 

 

 


Метою приїзду стала перевірка впровадження на території Попаснянського району пілотного проекту «Підвищення спроможності Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України щодо здійснення координації програм з протимінної діяльності та розвиток місцевого потенціалу з планування, координації, управління та реалізації проектів з гуманітарного розмінування».

 

 

 

 

 

 

 

Впровадження зазначеного проекту стало можливо за плідної співпраці владних структур та міжнародних гуманітарних організацій, на кшталт Міжнародного Комітету Червоного Хреста і Швейцарської Агенції з розвитку та співробітництва.

 

 

 

 

 

 

 


Зустрічали міністра заступник голови Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко, голова Попаснянської райдержадміністрації Сергій Шакун, начальник Департаменту освіти Луганської облдержадміністрації Юрій Стецюк та начальник управління з питань цивільного захисту Володимир Мирошниченко, а також представники Гірської міської влади.
 

 

 

 

 

 

Демонстрацію відпрацьованих дій, у разі виявлення вибухонебезпечних предметів або замінованої території, продемонстрував спецзагін піротехніків Державної служби надзвичайних ситуації. Керівництво загону ознайомило Вадима Черниша із механізмом виявлення небезпечних територій, прикладами позначення маркування небезпечних зон, організацією безпеки поблизу небезпечних ділянок та озвучило ймовірні проекти, які можна б було спільно із МТОТ запровадити на наступний рік.

 

 

 

 

 

 


Потім делегація завітала до Гірської обласної спеціалізованої загальноосвітньої школи - інтернату.

 

 

 

 

 

 

 

Директорка школи провела для гостей екскурсію по закладу, ознайомила із розпорядком дня та методами навчання.

 

 

 

 

 

 

Потім, за участю представників Міжнародного Комітету Червоного Хреста, а також волонтерки Товариства Червоного Хресту України Тетяни Лупачової та координаторки проекту Тетяни Семенової для вихованців школи було проведено виховну годину з питань поводження у разі виявлення вибухонебезпечних предметів.

 

 

 

 

 

 

 

Під час зустрічі з громадою Гірського (на знімку нижче) міністр вислухав наболілі питання, що стосуються повсякденного життя мешканців прифронтової зони"Я не обіцятиму, що всі озвучені питання вирішать негайно, але започатковано роботу в певних напрямках буде стовідсотково", -- пообіцяв міністр МТОТ.

 

Він висловив сподівання, що інформаційна кампанія щодо попередження необережного поводження із вибухонебезпечними предметами й надалі буде ефективною: «Спільними зусиллями ми збережемо життя та здоров’я наших людей».

 

Слід відзначити, що нещодавно Верховна Рада України прийняла Закон «Про протимінну діяльність в Україні». Тож, відтепер це питання повністю унормоване.

 

 

 

 

 

 

Юрій Клименко повідомив, що піротехнічними підрозділами ДСНС України вже очищено 4985,5 га території, виявлено, вилучено та знешкоджено 62744 одиниць вибухонебезпечних предметів. Проте це тільки невелика частина забруднених територій. Попри попередження про мінну небезпеку, мирне населення ще страждає внаслідок необережного поводження з боєприпасами, які «розкидані у «сірій зоні».

 

 

Фото – Попаснянської РДА, Луганська область

За джерелами:

http://www.golos.com.ua/news/87765

http://loga.gov.ua/oda/press/news/ministr_vadim_chernish_pereviriv_stan_provedennya_gumanitarnogo_rozminuvannya

https://www.facebook.com/ppsrda/photos/pcb.2266380566985105/2266379033651925/?type=3&theater

 

Переглядів: 490 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 18.04.2024, 18:26
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024