Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 12 » Обласний Форум людей з інвалідністю – проходить на Луганщині
11:01
Обласний Форум людей з інвалідністю – проходить на Луганщині

 

УНІВЕРСАЛЬНИЙ ДИЗАЙН – ВИМОГА ЧАСУ

 

 

 

 

 

 

Форум «Діалог про стратегію підвищення інклюзії у різних

сферах суспільного життя» проходить на Луганщині

 

 

 

На Луганщині проходить обласний форум людей з інвалідністю, який зібрав понад 60 учасників з різних міст області.

 

Щоб привернути увагу владних структур різного рівня, колег та партнерів до питань рівності в доступі до послуг для людей з інвалідністю, учасники заходу долучились до Всеукраїнського флешмобу «Вікенд необмежених можливостей 2018».

 

Учасники заходу обговорювали тему «Універсальний дизайн» як необхідну складову нашого повсякденного життя і таку проблемну для людей з особливими потребами.

 

Зокрема зупинились на необхідності популяризації підходів «дружня громада», «інклюзія» в демократичних процесах, освіті та медицині.

 

Детально опрацьовують ідеї безбар’єрного доступу спільно з активістами з інвалідністю. Завдань багато, бо й людей, які живуть в області та мають групу інвалідності, близько 26 тисяч.

 

Аби зробити їхнє життя комфортнішим та зручнішим, треба об’єднати зусилля всіх зацікавлених сторін. Треба визнати: роблять чимало. Громадська організація «ООН Жінки» видала книжку «Універсальний дизайн».

 

З ініціативи голови обласної асоціації людей з інвалідністю Миколи Надуличного проведено моніторинг доступності п’яти важливих об’єктів — будівель міськвиконкомів, ЦНАПу, пошти, клубу, храму — в чотирьох містах області та виявлено проблеми.

 

Деякі міжнародні організації, зокрема УВКБ ООН, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, роблять конкретні справи для підтримки людей з особливими потребами.

 

 

«Але лише тоді, коли ми об’єднаємо зусилля та ресурси і будемо координуватися між собою, зможемо ефективніше і в короткі терміни поліпшити і зробити доступними не тільки наші громади, а й Україні загалом», — підкреслила радник ПРООН з питань примирення і соціальної єдності Анна Борова.

 

 

Форум організовано UNDP Ukraine/ПРООН в Україні в межах Програми відновлення та розбудови миру за підтримки уряду Данїї та Європейського Союзу з ініціативи Луганської обласної державної адміністрації. Цей захід продемонстрував, скільки талановитих людей серед тих, хто має обмежені фізичні можливості.

 

Автор - Іванка МІЩЕНКО,

для «Урядового кур’єра»

 

 

Фото – Луганського ресурсного центру

За джерелом:

https://ukurier.gov.ua/uk/news/forum-neobmezhenih-mozhlivostej/

 

Переглядів: 421 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 03:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024