Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 12 » На Донеччині відзначили 100-річчя заснування Товариства Червоного Хреста України та День волонтера (ВІДЕО)
12:31
На Донеччині відзначили 100-річчя заснування Товариства Червоного Хреста України та День волонтера (ВІДЕО)

 

ПОДВІЙНЕ СВЯТО

 

 

 

 

 

 

 

3 нагоди святкування 100-річчя заснування Товариства Червоного Хреста України

та Дня волонтера відбулася зустріч активістів ТЧХУ Донеччини.

 

 

 

На урочистій зустрічі відзначили людей, що віддають свій час та сили тим, хто цього потребує.

 

 

 

 

 

 

У м. Краматорськ 8 грудня приїхали волонтери Червоного Хреста з усієї Донецької області. Вони зібралися з нагоди свого свята, Всесвітнього дня волонтера, який відзначається 5 грудня.

 

 

 

 

 



Повна назва цього свята - Міжнародний день добровольців в ім'я економічного і соціального розвитку. Запропонувала його ввести Генеральна Асамблея ООН досить давно - в 1985 році. З тих пір свято отримало свою офіційну назву і міжнародний статус. В Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року, згідно з Постановою Кабміну.

 

 

 

 

 



Знаємо, що волонтерство – це не робота. Це на 100% покликання. Це спосіб життя і мислення. Небайдужість до чужого лиха, причетність і співпереживання - то, що веде волонтерів вперед.

 

 

 

 

 

 

Завдяки їх старанням, десятки, якщо не сотні тисяч людей, отримують таку необхідну їм допомогу. Волонтери допомагають дітям і дорослим, вони піклуються про здоров'я людей і тварин, їх комфорт і безпеку.

 

 

 

 

 

 

 

Часто волонтерам доводиться навіть ризикувати власним життям заради порятунку інших. Це воістину люди з величезним серцем, безкорисливі і добрі, готові простягнути руку допомоги і не залишити в біді тих, кому погано.
 

 

 

 

 

 


Волонтерів зі святом привітали віршами, щирими побажаннями, подяками та подарунками від Червоного Хреста. Нагороди отримали: Лариса Полікарпова і Алла Рубан (Краматорськ), Вікторія Бондарчук та Оксана Комардіна (Костянтинівка), Анна Рапітна (Слов'янськ) та інші.
 

 

 

 

 


Спеціаліст Донецької обласної організації Червоного Хреста, керівник Краматорського центру по роботі з волонтерами Любов Бережна зазначила, що волонтер - це людина з добрим серцем і відкритою душею, який допомагає людям завжди, коли хтось в цьому має потребу. «Я дуже рада, що у нас в області така сильна команда волонтерів, для кожного члена якої головним є слово «милосердя». Думаю, що разом ми зробимо ще багато корисних справ», - сказала Любов Бережна.

 

 

 

 

 


 


Захід завершився авторською піснею, яку написала і виконала волонтер Оксана Комардіна, а також загальною фотографією на пам'ять і чаюванням.

 

 

 

 


 

Автор - Наталія Аленькова

 

Фото – Донецької ОО ТЧХУ

За джерелом:

http://vp.donetsk.ua/gorod-region/gorod/70667-v-kramatorske-nagradili-volonterov-krasnogo-kresta?fbclid=IwAR0t1Yk_ePV6AY6ogA8dZxYCcY0Vz3k1yJYB5moFoUXonyRA5NL3VPY0Un0#.XAwQRVbIlFw.viber

 

 

Переглядів: 803 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 15:28
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024