Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 12 » За межею бідності живе 14 млн українців
15:52
За межею бідності живе 14 млн українців

 

СТАТИСТИКА ЗНАЄ ВСЕ

 

 

 

 

 

 

Дохід 33,9% українців, а це - близько 14 млн осіб,

є меншим фактичного прожиткового мінімуму.

 

 

 

Про це повідомляє Держстатистики, передає УНН.

 

Відзначається, що різниця в доходах між 10% найбагатших і найбідніших українців зменшилася за рік на 0,2 рази, або на 4,2%. Серед жителів міст різниця становить 4,9 рази, серед жителів сіл - 4,5 рази.

 

При цьому повідомляється, що за рік якість харчування українців покращилось. Українці стали їсти більше риби і рибопродуктів (+ 8%), фруктів, ягід, горіхів (+ 3%), винограду (+ 3%), м'яса та м'ясопродуктів (+2%). Разом з цим, за рік в Україні скоротилося споживання картоплі - на 3%, хліба, молока і молочних продуктів - на 1%.

 

На купівлю непродовольчих товарів в І півріччі середнє українське домогосподарство витрачало 39% доходів. При цьому майже половину з них - на оплату послуг ЖКГ, 5% - на оновлення гардеробу, 4% - на охорону здоров'я.

 

Як писав УНН, в Україні істотно подорожчали соціальні продукти харчування. І, за словами народного депутата Сергія Тригубенка, це пов'язано, в тому числі, з рішенням КМУ про скасування державного регулювання цін.

 

Він відмітив, що відпускати ринок продуктів у вільне плавання можна було лише за умови соціального благополуччя в країні.

 

"У нас же його немає ... І сьогодні мало в якому садку і школі повноцінно годують дітей, а пенсіонери між сезонами збору овочів пересиджують на запасах і макаронах. При таких умовах держава не повинна і просто не мало права експериментувати з цінами на найнеобхідніше", - заявив політик.

 

Відзначимо, що за оцінками Української асоціації постачальників торговельних мереж, у нас подорожчали 14 найменувань, або 45% соціального асортименту продуктів.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1767276-za-mezheyu-bidnosti-zhive-14-mln-ukrayintsiv

 

Переглядів: 548 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 02:24
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024