Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 13 » МКЧХ допомагає утеплитися мешканцям прифронтових сіл на Донеччині (ВІДЕО)
11:11
МКЧХ допомагає утеплитися мешканцям прифронтових сіл на Донеччині (ВІДЕО)

 

РУЛОНИ ЗІ СКЛОВАТОЮ

 

 

 

 

 

 

Набори для утеплення будинків планують надати понад тисячі родинам

 

 

 

67 родин, які живуть у прифронтових селах Донеччини, отримали від Міжнародного Комітету Червоного Хреста набори для утеплення будинків. Завдяки цьому взимку люди зможуть заощадити на оплаті за опалення. Що було в цих наборах, бачили кореспонденти "5 каналу".

 

 

 

 

Мешканець с. Лебединського Віктор Корона завантажує рулони зі скловатою в багажник автомобіля. У Віктора великий будинок та двоє маленьких онуків. Тому взимку в оселі має бути тепло. Але через дорогий газ чоловік економить на всьому.

 

"Ще я не платив за листопад - місяць, будемо днями платити, тому я ще не рахував. Але ви ж приблизно знаєте комунальні ціни. За 100 кубів газу потрібно заплатити зараз близько 900 грн, не рахуючи води, електроенергії і так далі", – пояснює чоловік.

 

За допомогою теплоізоляційних матеріалів, наданих МКЧХ, Віктор планує утеплити дах. Сподівається таким чином зберегти тепло в будівлі та знизити споживання газу. Щоб не наймати фахівців, з метою економії, укладати утеплювач буде сам за інструкцією.

 

"Укладаються гідробар'єри, розстеляється утеплювач, і знову гідробар'єром зверху накривається. І все! Це дуже легко, такий обсяг можна за пару годин це все зробити", – зазначає місцевий мешканець.

 

Заощадити на купівлі дров і паливних брикетів планує і Олена. Своїми силами в будинку оновили дах, зруйнований внаслідок обстрілів. А от на теплоізоляцію грошей уже не вистачило.

 

"Нам купити незручно – в нас немає ні роботи, ні, як то кажуть, заробити дуже складно тут, при таких умовах. У мене пічне опалення, тому ми закуповуємо дрова, брикети. Це дуже дорого коштує. Брикети, тонна, коштує три з гаком", – пояснює Олена Іванченко.

 

Цього разу представники Червоного Хреста привезли матеріали для утеплення будинків. До наборів також входять монтажна піна і мастика, засоби спецзахисту – рукавички, респіратори і окуляри. Одного набору вистачає, щоб утеплити сто квадратних метрів даху або стін.

 

"Мета цієї допомоги – це скорочення витрат на опалення. Приблизно десь допоможе скоротити на 20-30%", – пояснює співробітник Міжнародної організації Олексій Бодня.

 

Цьогоріч наборами для утеплення будинків Червоний Хрест планує забезпечити понад тисячу родин, які мешкають у селах уздовж лінії розмежування.

 

Співавтори - Олена Уланова, Олег Корінний, "5 канал"

 

 

Фото – скріншот з відео

За джерелом:

https://www.5.ua/regiony/chervonyi-khrest-dopomahaie-uteplytysia-meshkantsiam-pryfrontovykh-sil-chym-zabezpechuiut-mistsevykh-182835.html

 

 

Переглядів: 384 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 14:22
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024