Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 13 » Дитячий Омбудсмен виступає за повну заборону сурогатного материнства в Україні
15:37
Дитячий Омбудсмен виступає за повну заборону сурогатного материнства в Україні

 

ГРЯДУТЬ ЗАКОНОДАВЧІ ЗМІНИ

 

 

 

 

 

 

Уповноважений Президента України з прав дитини Микола Кулеба виступає за повну заборону

сурогатного материнства в країні, хоча сам не може ініціювати створення законопроекту.

 

 

 

Про це дитячий Омбудсмен повідомив в коментарі кореспонденту УНН.

 

"Я не суб'єкт законодавчої ініціативи – це має Верховна Рада, депутати, розробляти цей законопроект, зміни до статей Сімейного кодексу – заборона сурогатного материнства. Є група народних депутатів, які цим займаються, тому це їхня ініціатива", - зазначив Омбудсмен.

Зі свого боку, Кулеба як Омбудсмен постійно піднімає проблему сурогатного материнства під час зустрічей з представниками посольств, з депутатами, експертами. "Але є певні лобісти (сурогатного материнства в Україні – ред.) – це юридичні компанії, медичні компанії, які на цьому заробляють шалені кошти", - додав він.

При цьому він додав, що особисто підтримує ідею повної заборони сурогатного материнства в країні. "Я б заборонив взагалі сурогатне материнство в Україні. Для іноземців, в першу чергу. Тому що це купівля-продаж дітей. Для українців є також багато причин щодо заборони", - наголосив Омбудсмен.

 


За його словами, перш за все в Україні немає чітких і прозорих законів щодо сурогатного материнства. Як зазначив Омбудсмен, в країні уже траплялись випадки, коли батьки-іноземці відмовлялись від дітей, народжених сурогатною матір'ю через вади у їхньому здоров'ї.

 

Крім того, не передбачений механізм відмови сурогатної матері від раніше обіцяних послуг.

Окрім того, в країні відсутня база даних генетичних матеріалів, що може призвести в подальшому до повторного використання дітьми батьківського матеріалу й народження дітей із серйозними вадами здоров'я.

Також Кулеба зазначив, що багато країн, в яких сурогатне материнство було неврегульовано законодавчо, заборонили його. Так вчинили, зокрема, Таїланд, Індія, Мексика тощо.

Нагадаємо, слідство відпрацювало увесь ланцюг злочинного бізнесу з торгівлі українськими дітьми. В ході розслідування було встановлено,
хто саме покриває злочинну діяльність з народних депутатів.

Українські правоохоронці викрили медичний заклад, який займався наданням незаконних послуг із сурогатного материнства.

За словами Генерального прокурора Юрія Луценко, Україна є одним із лідерів у світі з надання незаконних послуг у сурогатному материнстві.

У Верховній Раді зареєстровано проект закону № 8625 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо захисту прав дітей при використанні допоміжних репродуктивних технологій, яким пропонується законодавчо запровадити обмеження у застосуванні допоміжних репродуктивних технологій.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1767586-dityachiy-ombudsmen-vistupaye-za-povnu-zaboronu-surogatnogo-materinstva-v-ukrayini

 

 

Переглядів: 381 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 26.04.2024, 00:02
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024