Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 14 » Закарпаття отримало від Міжнародного Комітету Червоного Хреста 10,5 тисяч картриджів інсуліну
14:30
Закарпаття отримало від Міжнародного Комітету Червоного Хреста 10,5 тисяч картриджів інсуліну

 

МКЧХ – ЗАКАРПАТТЮ

 

 

 

 

 

 

 

14 грудня в обласній клінічній лікарні ім. Андрія Новака

відбулася передача інсуліну, яку Закарпаттю надав МКЧХ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Після звернення обласного департаменту охорони здоров’я до Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України з проханням допомогти із забезпеченням інсуліном для хворих на цукровий діабет, наша Організація з відповідним проханням звернулася до Національного комітету ТЧХУ. Колеги оперативно відреагували, і нині ми передаємо медичним закладам області гуманітарну допомогу у вигляді інсулінів виробництва Ново Нордіск (Франція/Бельгія)», – розповіла голова Закарпатської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Іванна Сабо.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні область отримала три види інсуліну: МІКСТАРД (інсулін короткої та середньої тривалості дії) у кількості 1500 картриджів, ПРОТАФАН 5000 (інсулін середньої тривалості дії) 5000 картриджів та АКТРАПІД (інсулін короткої тривалості дії) у кількості 4000 картриджів.Користуються цими видами інсуліну 800 закарпатських хворих, із яких 650 – саме картриджними формами. Вартість вказаних медикаментів становить близько 1,7 мільйона гривень.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Довідково:

 

 

В Закарпатській області на обліку в ендокринологів перебуває 5 885 інсулінозалежних пацієнтів (5623 дорослих і 262 дітей), хворих на цукровий діабет.

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі вони внесені в єдиний реєстр інсулінозалежних хворих і отримують препарати інсуліну шляхом виписки електронних рецептів за системою повного або часткового відшкодування, відповідно до Переліку цих категорій хворих на діабет, зазначених у пунктах 1-9 Додатку до Постанови КМУ від 23 березня 2016 року № 239 «Деякі питання відшкодування вартості препаратів інсуліну».

 

 

Фото – www,zakarpattya.net.ua та Закарпатської ОО ТЧХУ

За джерелом:

https://zakarpattya.net.ua/News/187881-Zakarpattia-otrymalo-vid-Mizhnarodnoho-Komitetu-Chervonoho-KHresta-105-tysiach-kartrydzhiv-insulinu-FOTO

 

Переглядів: 462 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 07:29
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024