Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 15 » Новообраний глава Української Помісної Церкви Епіфаній: Двері нашої Церкви відкриті для всіх (ВІДЕО)
19:51
Новообраний глава Української Помісної Церкви Епіфаній: Двері нашої Церкви відкриті для всіх (ВІДЕО)

 

ПОДІЯ ТИСЯЧОЛІТТЯ

 

 

 

 

 

 

Новообраний очільник Української автокефальної церкви подякував усім присутнім на площі

перед Софією Київською, Патріарху Філарету, Президенту України, а також Верховній раді.

 

 

 

За словами митрополита, українці змогли спільно перебороти в собі різні спокуси, подолати різні незгоди та об’єднатися в єдину Церкву.

 

«Ми зуміли засвідчити, що ми можемо об’єднатися і можемо створити в Україні єдину помісну православну Церкву нашими спільними зусиллями. Також ми повинні висловити подяку його всесвятості вселенському патріарху Варфоломію, який зробив такий рішучий крок з надання автокефалії православній Церкві», – заявив Епіфаній.

 

Предстоятель запевнив, що Помісна Православна Церква єдина і покликана вірою і правдою служити українському народу, молитиметься і вестиме його шляхом спасіння.

 

«Я хотів би закликати всіх наших співбратів, архієреїв, всіх вірних до новоствореної єдиної помісної української церкви. Ми закликаємо всіх до єднання, ми закликаємо всіх бути в цій визнаній єдиній помісній українській православній церкві», – відзначив Епіфаній.

 

Як зауважив перший предстоятель УПЦ, попереду ще багато роботи. Передусім потрібно завершити справу єднання українського православ’я.

 

«Плекати нашу українську богословську освіту і науку. Молитись про припинення війни та за панування справедливого миру в Україні. І нехай нам у цьому допоможе Господь», – констатував Митрополит Епіфаній.

 

До слова, тисячі людей зібрались у суботу на площі перед перед Софійським собором у Києві, де мав відбутися об’єднавчий собор православних Церков.

 

Як стало відомо, в об’єднавчому соборі нової української православної церкви взяли участь приблизно 192 делегатів від УАПЦ, УПЦ КП та УПЦ МП. Об’єднавчий собор обрав першого предстоятеля Української православної церкви. Ним став митрополит Епіфаній.

 

 

 

 

Фото – скріншот з відео

За джерелом:

https://zik.ua/news/2018/12/15/novoobranyy_glava_ukrainskoi_pomisnoi_tserkvy_yepyfaniydveri_nashoi_tserkvy_1470667

 

Переглядів: 451 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 15:18
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024