Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 16 » Громади Львівщини та Івано-Франківщини об’єднують зусилля задля туристичного розвитку областей
19:06
Громади Львівщини та Івано-Франківщини об’єднують зусилля задля туристичного розвитку областей

 

МЕМОРАНДУМ

 

 

 

 

 

 

 

14 грудня в приміщенні Вигодського «Центру спадщини» відбулось підписання

Меморандуму про співпрацю між громадами Вигоди, Славського та Долини.

 

 

 

Про це інформують в Управлінні туризму та курортів Львівської ОДА.

 

 

Меморандум покликаний стати початком для спільного економічного розвитку територій, що є сусідніми на межі двох областей: Львівської та Івано-Франківської. Підписання Меморандуму закладає підвалини для створення Асоціації органів місцевого самоврядування територій, створення її виконавчих органів, залучення експертів та розробки спільного стратегічного плану розвитку субрегіону.

 

 

Як інформують в управлінні туризму та курортів сьогодні ці території мають потужний туристично-рекреаційний потенціал та починають активні кроки в розвитку інфраструктури відпочинку. Зокрема, з ініціативи та підтримки «Галнафтогазу» Славська ОТГ розпочала роботу над розбудовою сучасного європейського гірськолижного курорту, який потребує розгалуженої інфраструктури доріг, пішохідних та велосипедних шляхів, оздоровчих та відпочинкових комплексів тощо.

 

 

Цьогоріч громада вже розпочала проектування та будівництво відповідної автомобільної дороги, що у найближчому майбутньому забезпечить їй доступ до сусіднього долинського району, сіл Сеничів та Вишків.

 

Зі свого боку Вигодський «Уніплит» активно працює над розвитком сучасного унікального проекту «Карпатський трамвай», що вже став візитною карткою Вигоди, як майбутнього центру новоствореної ОТГ. Тільки минулого року цією туристичною атракцією скористалось більше 30 тис туристів.

 

 

Розвиток, відновлення та продовження цього вузькоколійного маршруту вздовж річки Мізунка до села Вишків з одного боку, та будівництво і продовження автошляху з боку Славської ОТГ від села Верхня Рожанка до Вишкова об’єднає зусилля щодо спільного доступу до сусідніх територій та значно вплине на розвиток цих територій.

 

 

Ці та інші проекти покликані об’єднати ресурси та зусилля органів місцевого самоврядування, бізнесу та держави, а також відкриває можливості для залучення коштів чисельних проектів міжнародної технічної допомоги у цій сфері.

 

 

Довідково:

 

 

 

 

 

Цьому проекту всіляко будуть сприяти ЗШР Червоного Хреста Прикарпаття і Львівщини. Місцевість для них знайома: і гірські стежки у Карпатах, і бистрі хвилі гірської річки Мізунка, де часто проводяться за їх участю Всеукраїнські змагання з водного туризму.

 

 

 

 

Фото – Вигодської РДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=41788

 

Переглядів: 429 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 11:14
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024