Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 20 » Генеральна Асамблея ООН прийняла Міграційний пакт
12:47
Генеральна Асамблея ООН прийняла Міграційний пакт

ВАЖЛИВИЙ ДОКУМЕНТ

 

 

 

 

 

 

Міграційний пакт – вагомий юридичний документ

з точки зору не лише біженців, але і для всього світу

 

Учасники Генеральної Асамблеї ООН в Нью-Йорку в середу, 19 грудня, більшістю голосів прийняли Пакт щодо біженців. Документ схвалили 152 держави. П’ять країн — Угорщина, Ізраїль, Польща, Чехія і Сполучені Штати — виступили проти. Ще дванадцять членів ООН утрималися, в їх числі — Австрія, Австралія, Болгарія, Італія та Швейцарія.

 

Про це повідомляє УНН із посиланням на DW.

 

 

“Документ не має юридично зобов’язуючої сили й не порушує суверенітет держав, що беруть участь в пакті”, — підкреслила президент Генасамблеї ООН Марія Фернанда Еспіноса.

 

 

 

 

 

 

 

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, у свою чергу, привітав ухвалення міграційного пакту. “Я вірю, що колективна дія заради загального блага є єдиним способом відновити довіру”, - підкреслив він.

 

 

Сполучені Штати не брали участь в конкретних переговорах по розробці документа. У Німеччині пакт викликав бурхливу дискусію, проте в результаті ФРН проголосувала за його прийняття. У Бельгії наслідком спору про міграційний пакт ООН стала урядова криза.

 

 

10 грудня учасники міжурядової конференції ООН в Марокко підписали Всесвітній пакт про безпечну, впорядковану і регульовану міграцію, який вперше встановив загальносвітові стандарти поводження з трудовими мігрантами. Країни походження, транзитні країни та країни призначення надалі будуть активніше співпрацювати один з одним з метою зниження нелегальної міграції.

 

 

Пакт стосується таких проблем, як мінімізація негативних чинників міграційних процесів, захист і інтеграція мігрантів, а також підвищення доступності шляхів регулярної міграції.

 

 

Як повідомляв УНН, Міністерство закордонних справ України і Державна міграційна служба України поширили спільний коментар щодо ухвалення Глобальної угоди про безпечну, впорядковану та законну міграцію.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1768885-genasambleya-oon-priynyala-migratsiyniy-pakt

 

Переглядів: 428 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 02:33
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024