Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 22 » У Бельгії створили вакцину проти вірусу Зіка
18:12
У Бельгії створили вакцину проти вірусу Зіка

ПОЗИТИВНИЙ РЕЗУЛЬТАТ ДОСЛІДЖЕНЬ

 

 

 

 

 

 

 

 

Нарешті вірус Зіка здався: у Бельгії

вже є вакцина від цієї страшної недуги.

 

 

 

Співробітники Льовенського католицького університету в Бельгії розробили нову вакцину проти вірусу Зіка, яка покликана запобігти виникненню мікроцефалії та інших серйозних захворювань у ще ненароджених дітей.

 

Про це пише Громадське з посиланням на журнал Nature.

 

 

Професор бельгійського університету Йохан Нейтс і його колеги стверджують, що використовували ліки проти жовтої лихоманки. Вірус жовтої лихоманки тісно пов'язаний з вірусом Зіка і передається через тих же комарів.

 

Вчені замінили частину генетичної інформації препарату від жовтої лихоманки відповідним кодом вірусу Зіка. Для створення ліків дослідники використовували особливу технологію, яка дозволяє виробляти його в ферментерах.

 

Інша перевага полягає в тому, що вакцина залишається стабільною навіть при високих температурах, що дозволяє використовувати її у найвіддаленіших куточках тропічних і субтропічних районів.

 

«Ми протестували вакцину на вагітних мишах. Спершу самкам вводився препарат, а після того, як ці миші завагітніли, їх плацента заражалася вірусом Зіка. Під час спостережень ми виявили, що вакциновані матері розвивалися нормально, а вірус не переходив на їх мозок або інші органи», — розповідає вчений.

 

Фахівці називають ці результати чудовими і вже заявили про намір продовжити розробку препарату, який може бути використаний для вакцинації населення у разі нового спалаху вірусу Зіка.

 

Вірус був уперше виявлений в Африці в мавп, нечасті зараження ним людини були зафіксовані в низці країн Африки й Азії; після 2007 року він з’явився і в інших частинах світу, зокрема, останніми роками він швидко поширювався в Центральній і Латинській Америці, зокрема, у Бразилії, де цього літа відбулися Олімпійські ігри.

 

Автор: Юлія Скорик

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://expres.online/health/u-belgii-stvorili-vaktsinu-proti-virusu-zika

 

 

Переглядів: 491 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 16:16
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024