Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 23 » Подарунок від Миколая – для здоров’я новонароджених
17:49
Подарунок від Миколая – для здоров’я новонароджених

 

ЦІННИЙ ПОДАРУНОК

 

 

 

 

 

 

Нова апаратура - для Львівського міського комунального

клінічного пологового будинку №1 на День св. Миколая.

 

 

 

19 грудня, на День святого Миколая, у Міський комунальний клінічний пологовий будинок №1 завітав особливий Миколай. І подарунок його цьогоріч був також особливим. Так, відділення неонатального догляду та лікування отримало апарат фототерапії від жовтяниці у новонароджених.

 

 

Головний лікар пологового будинку Людмила Дмитрівна Шекета, коментуючи цю подію, наголошує, що таке обладнання має чимале значення для лікування новонароджених. Воно дозволяє за короткий час вилікувати немовля, а також – уникнути ускладнень.

 

«У нашому пологовому будинку, в середньому, за рік народжується близько 5 тис. дітей. Частина з них потребують, окрім простого людського піклування, лікування. Це діти, які мають проблеми з підвищенням рівня білірубіну в крові. І власне це обладнання дає можливість досить швидко та вчасно пролікувати та профілактувати ускладнення, які можуть виникнути у майбутньому. Тому ми надзвичайно вдячні компанії Парус Development, яка зрозуміла наші проблеми, пішла нам назустріч і подарувала таке чудове обладнання, як лампа фототерапії», – говорить Людмила Дмитрівна.

 

Завідувач відділення Миронович Лілія Петрівна розповіла, що цей подарунок дійсно є дуже потрібним, адже минулого року у пологовому будинку 6% дітей були передчасно народженими, а у 2018 році ця цифра сягнула 12%. Такі немовлята потребують особливого догляду та лікування.

 

«Коли ми довідалися, що будемо мати такий чудовий і потрібний подарунок, цей апарат, то дуже зраділи, адже лише за минулий рік у нас народилося 222 дитини, яким проводили фототерапію. Тобто вони мали жовтяницю. 48 дітей були з гемолітичною хворобою новонародженого. І 178 дітей, які просто мали неонатальну жовтяницю, яка лікується виключно апаратом фототерапії», – каже Лілія Петрівна.

Кожен новонароджений із жовтяницею отримує лікування від 3 до 5 днів. Апарат фототерапії теж має свій термін придатності, вона висвічується. Раніше у пологовому будинку №1 таких апаратів було чотири, а тепер, завдяки цьому подарунку, стало п’ять.

 

«Лікування фототерапією має величезне значення, тому що років 30-40 тому таке захворювання вимагало переливання крові між дитиною та донором . А тепер діти одужують безконтактно від світла лампи. За потреби, мама може підійти та нагодувати дитинку. Наприклад, вчора ми виписували жінку. Це була пара, яка дуже довго чекала на свого первістка. Ми прогнозували, що може бути гомолітична хвороба, може бути жовтяниця. І справді, так і сталося, тому дитинка лікувалася і вже вчора щасливі батьки забрали її додому. Така лампа – це єдиний метод лікування тих діток», – розповідає завідувач відділення.

 

Головний маркетолог будівельної компанії Парус Development Ярослав Рудюк дуже радіє, що зміг долучитися до цієї доброчинної справи та наголошує, що вони завжди раді брати участь у таких доброчинних проектах.

 

«Коли ми дізналися, що лікарня потребує допомоги та шукає спонсорів, то одразу відгукнулися на цю ініціативу. Ми дуже щасливі, що могли допомогти саме у такий час, у День Святого Миколая, адже якраз у переддень цього свята ми отримали апарат фототерапії та передали туди, де її потребують, до цих маленьких діток. Подарунки завжди приємно дарувати, а особливо, коли вони дають велику користь», – ділиться представник компанії.

 

Добрі справи у поєднанні з професіоналізмом медиків Міського комунального клінічного пологового будинку №1 допомагають новонародженим швидко долати хворобу,тож коли Миколай приходить з такими подарунками – це справжнє диво, що дарує малечі здорове та щасливе майбутнє.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zaxid.net/podarunok_vid_mikolaya__dlya_zdorovya_novonarodzhenih_n1472463

 

Переглядів: 437 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 11:05
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024