Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 23 » Віфлеємське Світло Миру у Львові: Червоний Хрест і скаути з ОУС доставили його в РА Личаківського району
21:08
Віфлеємське Світло Миру у Львові: Червоний Хрест і скаути з ОУС доставили його в РА Личаківського району

 

СВІТЛО, ЯКЕ ЄДНАЄ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Предвісником Різдва Христового була Віфлеємська зірка, за якою до Христа

йшли царі, а потім прийшли і пастушки. Воно було дорогою до пізнання Бога.


 

 

 

Вже стало традицією, що Червоний Хрест і скаути з ОУС формують у Передріздвяні дні спільну бригаду і розносять по організаціях Віфлеємське Світло Миру.

 

 

 

 

 

Делегацію зі Світлом Миру з Віфлеєму зустріла заступник голови райадміністрації Личаківського району м. Львова Мар'яна Миколаївна Балаш.

 

 

 

 

У вестибюлі  райадміністрації Личаківський УДЮМК  проводив якраз свято для дітей з молодших класів, котрі  також стали учасниками урочистої передачі Віфлеємського Світла Миру. 

 

 

 

 

 

Місце для церемонії було вибрано вдало – саме під образом Покрову Пресвятої Богородиці.

 

 

 

 

 

Після урочистої передачі вогню, що прибув до Львова з м. Кракова, скаутам роздали солодкі подарунки, які залишив для них св. Миколай.

 

 

 

 

 

 

 

В районі Мар'яна Миколаївна же 5 років. А це значить, що з юними представниками з ОУС вони добре знайомі.

 

 

 

 

 

 

 

Тепер Світло Миру з Віфлеєму можна на такій тоненькій свічечці, - до речі - привезеній з Єрусалиму, - перенести на своє робоче місце. Якщо би хтось запитав у Мар'яни Миколаївни, що вона думає про Личаківський район, то у відповідь неодмінно почув би, мабуть, відому усім сентенцію керівників різних рангів: «Мій район – найкращий».

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест може це підтвердити. Бо з якими би проханнями він не звертався до керівництва Личаківського району, завжди знаходив відгук і необхідну підтримку. Тож на Президії Львівської ОО ТЧХУ було винесено ухвалу відзначити цю співпрацю і нагородити з нагоди 100-річчя Товариства Червоного Хреста України голову Личаківської РА Івана Лозинського - Подякою. Про це у вітальному слові повідомила присутніх голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ Ірина Апостолюк.

 

 

 

 

 

 

Світло Миру з Віфлеєму якраз і покликане освітлювати нам найбільш затемнені закуточки, до яких у буднях не досягає зір. Якщо це станеться хоча би в одній якійсь справі милосердя, то це вже буде підтвердженням слушності гасла нинішньої благодійної акції: «Світло, яке єднає».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

З райадміністрації маршрут скаутів з ОУС і червонохрестівців проліг до Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста м. Львова.Тут, на правах господині, прийняла Віфлеємське Світло Миру голова цього Товариства Ірина Апостолюк.

 

 

 

 

 

 

 

Скаути та їх керівник, п. Марина Монтегю, - Генеральний комісар ОУС, - вже бували і раніше у центральному офісі районного Товарства Червоного Хреста України. Тому зустріли їх тут, як давніх приятелів, солодкими гостинцями.

 

 

 

 

 

 

 

 

Діти оглянули фотостенди, погортали нові випуски журналу «Вісник Червоного Хреста України», подивилися агітаційні буклети, листівки, відозви, новорічні листівки і аплікації юних друзів з УДЮМК. Коли ж черга дійшла до порожніх бланків членських квитків Товариства Червоного Хреста, п. Марина Монтегю поцікавилася, чи у волонтери приймають тільки фізичних осіб, чи й юридичних? Отримавши відповідь, що раді і тим, і тим, усміхнулася, окинула оком членів своєї делегації і запитала: «Друзі, як вам пропозиція, стати колективним членом Личаківської районної організації Товариства Червоного Хреста України?»

 

 

 

 

 

 

 

Діти попросили її уточнити свою думку.

«Це значить, що ми, як були скаутами, так і залишимося ними, але, співпрацюючи з Червоним Хрестом, будемо попутно виконувати і частину його Статутних вимог – доглядатимемо самотніх людей похилого віку, вивчатимемо правила надання першої допомоги, братимемо участь у вивченні міжнародного гуманітарного права, станемо постійними учасниками різних благодійних акцій», - пояснила п. Марина.

Погомонівши, скаути сказали, що треба обговорити цю пропозицію на найближчих зборах.

 

 

 

 

 

 

Світло Миру з Віфлеєму має ту чародійну силу, що допомагає нам поглянути на звичайні буденні сторони нашого життя з іншого боку. І цією властивістю вповні скористалися скаути з ОУС та працівники Червоного Хреста Личаківського району м. Львова.

 

 

 

Фото – учасників зустрічі та Ірини Дзіклевич

Прес - служба Личаківської РО ТЧХ м. Львова

 

Переглядів: 513 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 18:13
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024