Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 25 » Віфлеємське Світло Миру скаути і Червоний Хрест передали у Львівську обласну інфекційну лікарню
19:55
Віфлеємське Світло Миру скаути і Червоний Хрест передали у Львівську обласну інфекційну лікарню

 

НЕДУГА ДОВГО - НЕ ЗАТРИМАЄТЬСЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Репортаж з первинного осередку Червоного Хреста

у Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні.

 

 

 

 

Від Львівського пологового будинку №1 Віфлеємське Світло Миру делегація скаутів і червонохрестівців понесла до медиків Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Його привезли до Львова скаути з Кракова на чолі з Генеральним комісаром ОУС п. Мариною Монтегю.

 

 

 

 

 

 

Інфекційна лікарня – медичний заклад закритого типу. Делегацію скаутів і червонохрестівців запросили у каплицю, споруджену у дендропарку.

 

 

 

 

 

 

Всі відділення медичного закладу – мають свою окрему капличку. Зайве ходіння між ними у інфекційній лікарні - неприпустиме. Медичні працівники, що працюють там, приходять з лампадками, запалюють вогонь у капличці, і несуть Віфлеємське Світло Миру далі, у свої відділення, щоб воно разом з медикаментами, приписаними лікарем, чудодійним способом допомогло недужим побороти підступні хвороби і повернути втрачене здоров'я.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Значимо, що дендропарку і самій лікарні виповнилося уже 105 років. Та незважаючи на це, вона і нині є центром з надання спеціалізованої медичної допомоги інфекційним хворим м. Львова та області. Розрахована вона на 410 ліжок, з яких 140 – дитячих. Щорічно медичну допомогу у лікарні отримують майже 10 тисяч пацієнтів.

 

 

 

 

 

 

 

Первинний осередок Червоного Хреста у лікарні налічує 300 членів Товариства. Очолює його заступник головного лікаря з медсестринства Леся Лань. Вона і прийняла Віфлеємське Світло Миру. 

 

 

 

 

 

 

 

За багатолітню співпрацю з РО ТЧХУ, а також за активну участь у гуманній діяльності, пропаганді ідей милосердя та з нагоди 100-річчя Червоного Хреста України Лесю Лань, - голову первинного осередку Товариства цього медичного закладу, - відзначено Подякою Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

 

 

 

 

Медики-інфекціоністи отримали з рук скаутів і червонохрестівців благодатне Світло Миру з Віфлеєму, перенесли його у свою лампаду у каплиці біля підніжжя вівтаря Богородиці і подякували членам делегації за приємну послугу.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кожен з присутніх у цей день бажав один одному не тільки міцного здоров'я, але і миру в Україні. Швидкого і надійного. Цього року гасло благодійної акції Віфлеємського Світла Миру - 2018 «Світло, яке єднає». І це справді так: Україні нині, як ніколи, потрібна єдність.

 

 

 

Фото – автора

Ірини Апостолюк,

голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

 

 

 

Переглядів: 369 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 15:30
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024