Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2018 » Грудень » 26 » "Сам удома 2": Якби таке сталося у житті, то в Англії усі герої фільму – сіли би на лаву підсудних
12:54
"Сам удома 2": Якби таке сталося у житті, то в Англії усі герої фільму – сіли би на лаву підсудних

З ТОЧКИ ЗОРУ ЗАКОНОДАВЦІВ

 

 

 

 

 

 

Кінокомедія «Сам удома 2», епізод за епізодом, проаналізована юристами

Великої Британії, котрі перелічили у фільмі всі факти порушення закону.

 

 

 

Кіногерой класичного різдвяного фільму "Сам удома 2" школяр Кевін Маккалістер отримав би 4 роки в’язниці для малолітніх, а «вологі бандити» Марв і Гарі, яким протистояв хлопчик, сіли б за ґрати на все життя, якби дія відбувалася у Великій Британії.

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на популярний британський твіттер-акаунт The Secret Barrister, у дописах якого дії кіногероїв оцінювались з точки зору місцевого права.

 

За сюжетом 9-річний Кевін Маккалістер губиться в аеропорту і сідає на інший літак, який доставляє його самого в Нью-Йорк. Там хлопчик, користуючись кредитною картою свого батька, спершу розважається в готелі, а згодом стикається з бандитами із першого фільму і протистоїть їм у чужому місті, розставляючи пастки.

 

The Secret Barrister пояснює, які закони порушили герої фільму, і як би їх за це покарали, якби дія відбувалась у Великій Британії.

 

1. Батьки Кевіна винні у тому, що вдруге за рік залишили дитину без нагляду, і сіли б за це на 8 місяців до в’язниці. Максимальне покарання за таке правопорушення згідно із Законом про дітей та молодь – до 10 років.

2. У відповідності до Регламенту про піротехнічні вироби та Закон про вибухові речовини, людина, яка продала неповнолітньому Кевіну феєрверки, провела б за ґратами до 6 місяців.
3. Бандити Марв і Гарі могли б отримати довічний термін, оскільки втекли з в’язниці.

4. Також бандити мали б отримати до 10 років ув’язнення за спробу пограбування крамниці.

5. Кевін винний у шахрайстві під час заселення у люксовий номер готелю.

6. Бандити та адміністратор готелю порушили статтю щодо викрадення дитини, коли намагалися його зловити.

7. За захоплення Кевіна бандити отримали б до 7 років в’язниці згідно з Законом про викрадення дітей.

8. Кевін розбив вікно у крамниці іграшок для того, щоб увімкнути сигналізацію, коли побачив всередині бандитів. Проте за законом він мав би просто викликати поліцію, і немає ніяких причин не пред’явити хлопчику вандалізм.

9. Сцени з насиллям, у яких бандити потерпають від пасток і атак Кевіна, досить спірні з точки зору положень про необхідний самозахист. Через випадок з підпаленням бандитів суд потонув би у психіатричних експертизах.

10. Єдиний випадок виправданого самозахисту у цьому фільмі стався із "жінкою з птахами": вона нацькувала своїх улюбленців на бандитів, що намагалися поцілити її з вогнепальної зброї.

11. Також провинилися правоохоронці. Після затримання бандит Марв починає говорити про свої колишні злочини, проте поліцейські не попереджають його, що таке зізнання не враховується згідно з Законом про поліцію та кримінальні докази.

12. Тих 967 доларів, які витратив Кевін з кредитної картки батька в готелі, мають бути списані з зарплатні адміністратора. Батько Кевіна не несе відповідальності за цей рахунок, оскільки він був оплачений шахрайським шляхом.

13. Незважаючи на молодий вік та небезпеку переслідування з боку бандитів Кевін все ж був би визнаний за низку вчинків суспільно-небезпечною людиною та отримав би 4 роки покарання.

 

Раніше повідомлялося, що актор Маколей Калкін, який зіграв Кевіна у кінофільмі "Сам удома", знову з’явився в образі хлопчика, якого забули самого вдома на Різдво, але вже у рекламі для компанії Google.

 

 

Фото – скрін-шот з кінокомедії

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1769927-sam-udoma-2-usikh-geroyiv-filmu-b-zasudili

 

Переглядів: 420 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:25
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024