Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 7 » У Різдвяну ніч у горах заблукали 5 туристів
13:39
У Різдвяну ніч у горах заблукали 5 туристів

 

ПРИГОДА У ГОРАХ

 

 

 

 

 

 

Різдвяна ніч була тривожною для гірських рятувальників Закарпаття.

 

Вечором 06 січня до рятувальників надійшло два повідомлення про загублення туристів. Загалом загубилось 5 осіб, трьох з них ще шукають.

 

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу ДСНС.

 

Перший виклик надійшов до Служби порятунку 06 січня о 17:00 від туристів, які займались фрірайдом на вершині гори Гимба Міжгірського району та в умовах поганої видимості втратили орієнтири та заблукали.

 

На їхні пошуки відразу було направлено відділення гірських пошуковців с. Нижні Ворота Воловецького району. Підтримуючи із заблукалими телефонний зв’язок рятувальники порадили чоловікам рухатися у бік с. Березники Свалявського району, однак ті, знехтували рекомендаціями рятувальників та вирішили підійматись крутими схилами у бік вершини гори.

 

 

О 00:15 рятувальники знайшли двох туристів і ті повідомили, що їхній товариш не зміг продовжити з ними маршрут та залишився чекати на допомогу у горах. Залишивши рятувальникам GPS-координати третього, туристи були доправлені до місця їх тимчасового проживання у с. Пилипець Міжгірського району.

 

Рятувальники ж у свою чергу продовжили шукати третього долучивши до пошукових робіт ще два гірські пошукові-рятувальні відділення з м. Мукачево та смт Міжгір’я. Близько третьої години ранку рятувальники знайшли лижну маску та палиці заблукалого, однак його поруч не виявлено. Пошукові роботи тривають.

 

 

Того ж вечора 6 січня до Служби порятунку надійшло ще одне повідомлення про те, що в районі гори Гимба заблукали двоє лижників. Сповістила про це рятувальників о 20:20 дружина одного з туристів. Мобільний зв’язок із заблукалими відсутній.

 

Загалом до пошуків залучено 16 рятувальників та 3 одиниці техніки від гірських пошуково-рятувальних с. Нижні Ворота Воловецького району, смт Міжігр’я Міжгірського району та м. Мукачево.

 

Як повідомляв УНН, у горах на Закарпатті заблукала туристка із Києва.

 

Довідково:

 

В околицях смт Славсько, де чергують волонтери ЗШР Червоного Хреста Львівщини «ГОРС», на 7 січня (за даними на 14.00 якщо брати інформацію з їх сторінки у Фейсбуку) – без ексцесів. Решта, все як завжди: поламані лижі, вивих, розтегнення сухожиль, забої від падінь у замети після невдалих маневрів під час спуску зі схилу гори.

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1772030-u-rizdvyanu-nich-u-gorakh-zablukali-5-turistiv

 

Переглядів: 359 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Середа, 24.04.2024, 13:39
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024