Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 9 » Уляна Супрун: Волонтерство позитивно впливає на психічне здоров’я
11:47
Уляна Супрун: Волонтерство позитивно впливає на психічне здоров’я

 

ЩАСТЯ ДАРУЄ - ВОЛОНТЕРСТВО

 

 

 

 

 

 

Уляна Супрун прийшла до несподіваного висновку:

волонтерство добре впливає на психічне здоров’я.

 

 

Допомога іншим приносить не тільки позитивні емоції, але й велику користь для здоров’я. Тому ще одна новорічна резолюція, яку варто за нагоди старанно виконувати протягом року – зайнятись волонтерством.

 

Про це написала в. о. Міністра охорони здоров’я Уляна Супрун у Facebook.

 

Глава МОЗ перелічила кілька переваг для здоров’я, що приносить волонтерська робота:

 

Позитивно впливає на психічне здоров’я

 

Навіть найменші добрі справи мають позитивний вплив на наше самопочуття. Науковці вказують, що один з ймовірних механізмів – стимуляція зон винагороди в мозку, саме тоді, коли ми робимо добрі справи.

 

За її словами, значення має також мотивація.

 

«Якщо ви справді прагнете допомагати іншим та переймаєтесь проблемою – це матиме кращий вплив саме на ваше здоров’я», – пише Супрун.

 

Волонтерство, як запевняє вона, посилює соціальну взаємодію і об’єднує людей за спільними інтересами. Спілкування допомагає будувати нові знайомства, знижує ризики появи тривожності та депресії, в цілому впливає на психічне здоров’я позитивним чином.

 

«Метааналіз досліджень на цю тему дає однозначний висновок – волонтерство корисне для психічного здоров’я та має вплив на тривалість життя. Наразі ведуться дискусії, чи важливо включати волонтерські активності в програму громадського здоров’я, аби в цілому покращити здоров’я населення», – зазначила медик.

 

Має потенційну користь для фізичного здоров’я

 

«В одному з досліджень було виявлено, що люди старше 50 років, які регулярно допомагали іншим, мали менші ризики появи високого тиску в порівнянні з тими, хто не займався волонтерством. Через те, що високий тиск є вагомим фактором ризику серцево-судинних хвороб та інсульту, в дослідженні волонтерство (зайнятість близько 200 годин на рік) суттєво знижувало небезпеку для здоров’я», – стверджує вона.

 

Має великі переваги для здоров’я людей літнього віку

 

Додаткова активність у вигляді волонтерства допомагає старшим людям залишатися соціально та фізично активними, а також менше почуватись самотніми. Через це вони відчувають більший рівень задоволеності життям та в цілому здоровішими.

 

Зокрема добровільна допомога може й мати позитивний вплив на тривалість життя. Такі результати – чергове підтвердження, що соціальна взаємодія, що передбачає спілкування з людьми, є корисною активністю.

 

«Деякі дослідження вказують, що волонтерська активність має переваги для людей з деменцією. Учасників дослідження було поділено на 2 групи – одна регулярно мала заняття зі школярами на волонтерських засадах, інша – ні. В результаті група, що займалася з дітьми мала суттєво нижчий рівень стресу», – додала чиновниця.

 

«Допомога іншим однозначно варта того, аби приділити трохи часу і знайти ініціативи, групи чи організації, які потребують вашої уваги та часу. Немає значення, чи ви будете допомагати літнім людям, працювати з хворими дітьми, збирати кошти для безпритульних тварин чи просто допомагати старенькій бабусі з вашого будинку. Без сумніву, це зробить вас та інших людей щасливішими та здоровішими!», – наголосила У. Супрун.

 

Довідково:

 

Якщо ви уже займаєтесь волонтерством або думаєте про таку можливість, Товариство Червоного Хреста України прийме Вас до лав Міжнародного руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця. Для прийому у наші ряди - надішліть анкету, розміщену на офіційному сайті ТЧХУ за посиланням.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://zik.ua/news/2019/01/09/ulyana_suprun_volonterstvo_pozytyvno_vplyvaie_na_psyhichne_zdorovya_1484285

 

Переглядів: 394 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 08:11
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024