Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 14 » У фотогалереї Василя Пилип’юка презентували виставку митця "Постаті"
22:49
У фотогалереї Василя Пилип’юка презентували виставку митця "Постаті"

 

ПОСТАТІ - ЗАКАРБАВОНІ У ЛІТОПИС УКРАЇНИ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 14 січня, у фотогалереї Василя Пилип’юка

презентували виставку його робіт "Постаті".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Участь у відкритті виставки взяв голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка та директор департаменту з питань культури, національностей та релігій обллдержадміністрації Мирослава Туркало.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Ця виставка демонструє знімки видатних людей української культури, зроблені об’єктивом фотомитця Василя Пилип'юка. Що об'єднує їх і усіх нас сьогодні? Усі ми по одну сторону - НАТО, Європейського Союзу та України. Ми прагнемо для своєї країни та нашого народу світлого майбутнього. Майбутнього без війн. І сьогодні особливо важливим є не оступитися і дотриматися цього курсу, адже від усіх нас залежить, у якій країні ми житимемо завтра. Василь Пилип'юк ніколи не прогинався і не озирався назад, а твердо йшов своїм шляхом уперед, тож ми повинні наслідувати його приклад. Разом - до перемоги!" - наголосив очільник області.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Серед видатних постатей, які зафіксовані на світлинах - Ігор Калинець, Дмитро Павличко, Богдан Ступка, Роман Іваничук, Борис Возницький, Левко Лук'яненко, Іван Марчук та інші.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Я радий, що усі сьогодні зібралися тут в ім'я пам'яті мого батька. Батько завжди буде знами через своє мистецтво, яке ми бачимо щодня. Це перша виставка з серії "Постаті". Тут є зібрані 33 роботи з книги "Долею даровані зустрічі". Це особлива книга, остання книга батька. Тому у мене виникла думка, відкрити у день його народження таку виставку", - зазначив син фотомитця Володимир Пилип’юк.

 

 

Довідково:

 

Василь народився у 1950 році в с. Новоселиця на Івано-Франківщині. Пилип’юк - Лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, Заслужений діяч мистецтв України, йому присвоєно вчене звання професора.

В.Пилип'юк - художник Міжнародної федерації фотомистецтва, президент видавничого підприємства «Світло й Тінь», професор Львівської національної академії мистецтв. Він є автором 87 фотоальбомів, значна частина яких присвячена Львову.

Впродовж довгих років - був членом президії Львівської ОО ТЧХУ.

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=42284

 

Переглядів: 416 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 23:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024