Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 19 » Свято Водохреща у Львові: Християнські цінності – наріжні скрижалі в діяльності Червоного Хреста
14:56
Свято Водохреща у Львові: Християнські цінності – наріжні скрижалі в діяльності Червоного Хреста

 

 

ЧЕРВОНИЙ ХРЕСТ  І  ЦЕРКВА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Чотири роки збройного конфлікту на сході України спровокували нагальну проблему: необхідність психосоціальної

підтримки ВПО, мобілізованих воїнів, родин загиблих. Червоний Хрест намагається її вирішувати у міру своїх сил.

Різдвяні свята і, зокрема, Водохреща, також посприяли цьому.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест зобов'язаний принципам християнського милосердя. Він пішов у широкий світ саме завдяки їм. І в цей день, коли навіть Президент вітає народ України з Водохрещем, всі ми маємо нагоду очиститися,  набратися наснаги і з новими силами продовжувати свій хресний шлях у повсякденному житті.
 

 

 

 

 

 


Свято Водохреща повертає християн до витоків своєї релігії, коли св. Іоан охрестив Ісуса в річці Йордан. Його призначення – привести до очищення душі кожного віруючого, і надати йому можливість розпочати нове духовне життя.
 

 

 

 

 


Храм Зіслання Святого Духа у Львові, де парохом о. Володимир Бєляєв, 19 січня був переповнений, тож прихожанам довелося слухати Службу Божу, стоячи на подвір'ї. І ось, після її завершення, урочиста мить – освячення води, після чого вона набуває цілющих властивостей.
 

 

 

 

 

 

Освячення води на Йордан виконав у церкві Зіслання Святого Духа о. Михайло. Було чотири Служби Божі, одну з них відправляв саме він, який є першим помічником пароха.
 

 

 

 

 


Діти, котрі обирають свій шлях у житті, також були сьогодні тут. Сім'я Олійників прийшла на Богослужіння майже у повному сладі. Вона велика: одна частина проживає у с. Никловічі Самбірського району, друга – у с. Градівка Городоцького району. Обидва райони належать до Львівської області.
 

 

 

 

 


Після освячення води, коли вже учасники Служби Божої поверталися додому, в родині Олійників сталася прикра пригода: у четвертокласниці, Марійки, просто на ходу відпала підошва у новому черевику, виробництва фірми «Екко».

 

 

 

 

Особливого здивування ця подія ні у кого не викликала: реалії нашого життя, ніде правди діти. А щоб не нести дитину додому на плечах, довелося відв'язати празничну стрічку, якою була пов'язана склянка зі свяченою водою, й оперезати нею злощасний черевик.
 

 

 

 

 


Марійка з багатодітної сім'ї, і Червоний Хрест, без сумніву, прийде їй на допомогу. Личаківська РО м. Львова ТЧХУ зарадить біді Марійки.
 

 

 

 

 


Повертаючись до нашої розповіді, зазначимо: Освяченою водою є нагода окропити службові кабінети Червоного Хреста, піти з нею до підопічних, бо інколи духовний хліб є не менш потрібним, ніж хліб земний. Не забуваймо про це. Милосердя – окрилює. Зло - відступить. Темряві бездуховності - не запанувати над нашими душами.

 

 

 

Фото - автора
Ірина Апостолюк,
голова Личаківської РО м. Львова ТЧХУ

Переглядів: 356 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 02:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024