Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 22 » Червоний Хрест Нижньої Австрії та НК ТЧХУ – учасники зустрічі з керівництвом Чернівецької ОДА
15:47
Червоний Хрест Нижньої Австрії та НК ТЧХУ – учасники зустрічі з керівництвом Чернівецької ОДА

 

СПІВПРАЦЯ У СОЦІАЛЬНІЙ І МЕДИЧНІЙ СФЕРАХ – ЗМІЦНІЄ

 

 

 

 

 

 

Керівництво Червоного Хреста Нижньої Австрії, НК ТЧХУ, а також

Чернівецької ОО ТЧХУ – учасники зустрічі з очільниками Чернівецької ОДА

 

 

Прес – служба Чернівецької ОДА відразу ж повідомила про цю подію на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

 

 

 

 

 

 

 

 

Сьогодні, 22 січня, в.о. голови Чернівецької обласної державної адміністрації Ігор Богатирець провів протокольну зустріч з делегацією відділення Австрійського Червоного Хреста Нижньої Австрії. У склад австрійської делегації входили: керівник міжнародного відділу Товариства Червоного Хреста Австрії Вальтер Хайек (голова) та представники регіонального відділення в Нижній Австрії - Едуард Трампуш, Йоганнеса Абеншперг-Траун та Хріста Шімбьок.

 

 

 

 

 

 

 

Від української сторони участь у заході взяли: генеральний директор Національного комітету Товариства Червоного Хреста України Лілія Білоус, голова Чернівецької обласної організації Товариства Червоного Хреста України Мирослава Островецька, керівництво профільних управлінь та департаментів ОДА - міжнародного співробітництва та європейської інтеграції, охорони здоров'я, цивільного та соціального захисту населення - Ганна Жебчук, Юрій Лесюк, Олексій Гайдай, Віталій Савкін, Почесний консул Австрії у Чернівцях Сергій Осачук.

 

 

 

 

 


Сторони обговорили можливості обміну досвідом та співпраці у соціальній та медичній сферах.

 

 

 

 


Ігор Богатирець звернувся до керівника департаменту міжнародного співробітництва Австрійського Червоного Хреста: "Нам надзвичайно важливий ваш досвід у медико - соціальній сфері, побудові відносин між різними організаціями, тож Чернівецька область готова до втілення спільних проектів у зазначених сферах".

 

 

 

 

 

 

Лілія Білоус підкреслила, що співпраця з Чернівецькою областю стане третім напрямком взаємодії Товариства Червоного Хреста Австрії з Україною. І, як відзначив Вальтер Хайек, полягатиме співпраця з Буковиною, насамперед, у діяльності медичної та соціальної сферах.

 

 

 

 

 

 

Зі свого боку Юрій Лесюк зосередив увагу на важливості даної співпраці та переймання досвіду в європейської країни. "Чернівецька область має успішний досвід співпраці з іноземними організаціями Червоного Хреста, зокрема з французьким осередком, з яким співпрацювали в напрямку боротьби із соціальними хворобами – ВІЛ-інфекцією і туберкульозом. Зважаючи на високий рівень розвитку медицини в Австрії, сподіваємось на аналогічну активну підтримку та взаємодію у продовженні протидії ВІЛ-інфекції і туберкульозу, а також у напрямках розвитку паліативної та хоспісної допомоги, передусім щодо створення в області мобільних паліативних бригад, реформуванні трасфузіологічної служби та розвитку донорства крові", – розповів Юрій Лесюк.

 

 

 

 

 

 

Щоб розпочати співпрацю якомога швидше та зробити її ефективною, у рамках візиту делегація червонохрестівців з Австрії ознайомляться з роботою двох обласних медичних установ Буковини – Чернівецького обласного центру служби крові та Лікарнею швидкої медичної допомоги.

 

 

Фото – Юлії Шлек та прес-служби Чернівецької ОДА

За джерелами:

https://www.facebook.com/cvODA/photos/pcb.957339414474097/957337457807626/?type=3&theater

http://www.medcv.gov.ua/archives/20282?fbclid=IwAR0PH1dJY5Ka-8UoiKhPx18QnV5ex3otOESC5yySXTEVHuR44JmrquoHCsM

 

 

 

 

 

Переглядів: 506 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 12:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024