Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 25 » Сьогодні - Всесвітній день екологічної освіти
22:51
Сьогодні - Всесвітній день екологічної освіти

БЕРЕГТИ ДОВКІЛЛЯ – ОБОВ'ЯЗОК КОЖНОГО

 

 

 

 

 

 

Тільки освічена людина може розуміти для чого потрібно берегти довкілля.

 

 

Всесвітній день екологічної освіти (The World´s Environmental Education Day) бере свій початок у червні 1972 року з конференції ООН з питань довкілля людини під час якої прийнято Декларацію в якій зазначено про необхідність розробки критеріїв та загальних принципів щодо збереження та поліпшення якості навколишнього середовища.

 

Наступним кроком у сприянні святкуванні цього дня став Міжнародний семінар просвітницької діяльності з питань навколишнього середовища у 1975 під час якого видано Белградську хартію екологічної освіти, проголошуючи свої глобальні цілі, кожного року 26 січня відзначати на міжнародному рівні Всесвітній день екологічної освіти.

 

Екологічна освіта стосується гармонізації діяльності людини з природою на основі сталого розвитку для забезпечення якості життя майбутніх поколінь.

 

Більшість екологічних проблем спричинені недостатньою освіченістю населення. Так що необхідно не тільки сприяти інформуванню населення, а й підвищувати його екологічну свідомість.

 

Зважаючи, що екологічна освіта та інформування є потужним фактором зміни ставлення людей до природи і формування правил збалансованого існування людини і природи, департамент екології та природних ресурсів визначив одним з пріоритетних напрямків діяльності – екологічну освіту і виховання.

Безпосередніми учасниками процесу є департамент екології та природних ресурсів, природоохоронні установи, еколого-натуралістичні центри, навчальні заклади.

 

За координації департаменту у 2018 році в області здійснили 530 заходів з екологічної освіти, що на 120 заходів більше у порівнянні з 2017 роком. Проведено конкурси «Природа не має кордонів 2018», «Моя екологічна історія 2018» та «Перлина мого краю»; 3 флешмоби #ягодуюптахів, «Не рви первоцвіти», «Посади дерево перемоги»; місячник благоустрою, День довкілля, Акції «Дерево миру» та «Година землі»; рекорд з висадки найдовшої в Україні липової алеї (загальна протяжність 5 км 750 м); ІV Міжнародний екологічний форум «Вода та Енергія».

 

Висловлюємо подяку всім, кому небайдужа природа, за організацію та участь у екоосвітніх заходах, за ініціативність, креативність і творчість.

Впевнені, що спільними зусиллями ми сформуємо нове, свідоме, екологічно-грамотне покоління.

 

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=42550

 

Переглядів: 378 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 11:01
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024