Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 26 » В м. Старобільську відбулося засідання в РДА з приводу підсумків реалізації програм ЄС, ООН, МКЧХ та МФЧХ і ЧП
16:31
В м. Старобільську відбулося засідання в РДА з приводу підсумків реалізації програм ЄС, ООН, МКЧХ та МФЧХ і ЧП

 

ПІДТРИМКА ПАРТНЕРІВ - СУТТЄВА

 

 

 

 

 

 

 

В Старобільському районі, що на Луганщині, відбулося засідання в РДА

з приводу підсумків реалізації програм ЄС, ООН, МКЧХ та МФЧХ і ЧП.

 

 

25 січня 2019 року у малій залі Старобільської райради під головуванням заступника голови райдержадміністрації Григоренко О.О. відбулося засідання районної координаційної ради з питань реалізації в Старобільському районі проектів, програм та ініціатив Європейського Союзу, Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй, МКЧХ та МФЧХ і ЧП та ін. міжнародних організацій.
 

У роботі ради брали участь члени координаційної ради та 12 представників різних громадських об’єднань, фондів, освітніх закладів та інших формувань в районі, що співпрацюють з міжнародними фондами та програмами на території Старобільського району.
 

Голова координаційної ради Григоренко О.О. ознайомила всіх присутніх із інформацією по співпраці з міжнародними організаціями, міжнародними фондами та проектами з метою залучення додаткових ресурсів на території Старобільського району Луганської області за 2018 рік. За оперативними даними за 2018 рік було залучено більше 5 млн. грн. в основному в соціальну сферу району.

 

 

 

 

 

 

Найактивнішими у залученні та ефективному використані міжнародних коштів в 2018 році були: Благодійний фонд «Милосердя-Луганськ», БО «Луганське обласне відділення «Міжнародної Благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитяче Містечко», Старобільська районна організація Товариство Червоного Хреста України, відділ освіти Старобільської райдержадміністрації, Центр надання адміністративних послуг Старобільської райдержадміністрації, Центральна районна бібліотека, мешканці Половинкинської громади, «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка».


Зокрема, голова Половинкинської сільської ради Сергієнко Анжела Миколаївна повідомила, що Проект Половинкинської сільської ради «Я в своєму селі» став лауреатом обласного щорічного фестивалю «Спроможна громада».

 

В інформації, з якою присутніх ознайомила Старобільська РО ТЧХУ, зазначено, що вже третій рік Міжнародним Комітетом Червоного Хреста фінансується програма "Патронажна сестра", в рамках якої працює чотири медичних сестри в с. Веселе, с. Байдівка, с.Чміровка, с. Лозовівка. Вони надають соціально - побутові послуги 30 самотнім пенсіонерам, які проживають без родичів та опікунів.

 

За підтримки Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця фінансувалася програма "Підтримка домогосподарств", в рамках якої 41 сім'я з числа вразливої категорії населення отримала по 26 тисяч грн. для ведення особистого домашнього господарства, що склало суму в 1 млн. 66 тис. грн. Нині мова йде про продовження цих спонсорських благодійних програм.

 

 

 

 

 


Усі учасники засідання мали можливість обмінятися набутим досвідом співробітництва, та проінформувати про теперішню діяльність та перспективні плани на майбутні періоди. Діалог був відкритим та конструктивним в результаті якого вже з’явилися нові ідеї для втілення в 2019 році.

 

Представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування зосередили увагу на тому, що треба активніше надавати свої проектні пропозиції до різноманітних міжнародних організацій, які вже працюють та планують працювати в районі.


За підсумками Координаційної ради було прийнято рішення рекомендувати представникам громадських об’єднань, фондів, освітніх закладів підтримувати подальше співробітництво та обмінюватись необхідною інформацією з органами виконавчої влади.

 

 

Фото – прес-служби Старобільської РДА

За джерелом:

https://www.facebook.com/1046747118727665/photos/pcb.1950495671686134/1950495571686144/?type=3&theater

 

Переглядів: 516 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 27.04.2024, 01:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024