Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 26 » Сьогодні відбувся публічний звіт голови Львівської ОДА Олега Синютки за 2015-2018 рр.
17:08
Сьогодні відбувся публічний звіт голови Львівської ОДА Олега Синютки за 2015-2018 рр.

 

 

ЗДОБУТКИ  І  НАКРЕСЛЕННЯ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сучасне діагностичне обладнання, нові амбулаторії та скринінгові центри, -

Олег Синютка про основні досягнення медичної галузі області за три останні роки.

 

 

У міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького розпочався публічний звіт голови Львівської ОДА, під час якого Олег Синютка підсумував роботу упродовж 2015-2018 рр.

 

Серед ключових досягнень, зокрема, відкриття 242 нових підприємств та створення майже 25 тисяч нових робочих місць. У розвиток області залучено 221,8 млн доларів прямих іноземних інвестицій. Значно зросла частки відновлювальної енергетики – на 152,3 мВт.

 

За чотири роки на Львівщині відремонтували 1744,2 км доріг. У розвиток та розбудову соціальної інфраструктури залучили рекордну суму – 4 134,3 млн грн вкладень.

 

Львівщина лідирує у створенні нових місць для дошкільнят та будівництві шкіл і садочків. З 2015 року в області відкрили 14 новозбудованих шкіл та 23 дитячих садочки.

 

Також очільник Львівщини презентує напрями роботи у 2019 році.

Завдяки співпраці зі Світовим банком в області реалізують субпроект «Онкопревенція». На потреби Львівщини закупили унікальне медичне обладнання для обстеження онкопатологій на загальну суму 10 мільйонів доларів. Діагностика на цьому обладнанні для мешканців Львівщини безкоштовна. За рахунок економії по проекту додатково закуплено 10 УЗД-апаратів та мамограф.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Про це під час публічного звіту про роботу команди Львівської ОДА за 2015-2018 роки розповів голова облдержадміністрації Олег Синютка.

 

«Біда, яка на превеликий жаль, чатує на багатьох людей, повинна отримати гідну відповідь з боку держави. Держава повинна інвестувати у боротьбу із онкопатологіями кошти. Не лише за рахунок власних можливостей, а й за рахунок міжнародної технічної допомоги. Ми взяли участь у проекті Світового банку і ефективно його реалізували», - зазначив Олег Синютка.

 

Щодо інших, не менш важливих для медичної галузі досягнень: в області створено 5 міжрайонних скринінгових центрів, залучено більше 10 млн гривень. На кошти закупили мамографічну систему, УЗД апарат, цифровий кольпоскоп, гінекологічне крісло, цифровий мікроскоп, комп’ютерну техніку та програмне забезпечення, засоби цитологічного скринінгу.

 

Відновлено 2 блоки обласного перинатального центру на 70 ліжок. У центрі вже народилось більше 2,6 тисяч дітей.

 

«Відновлення роботи обласного перинатального центру – це демонстрація того, як справи, занедбані у 2012-2014 роках ми здатні відновити і дати нове життя», - наголосив Олег Синютка.

 

43 нові амбулаторії забезпечені автомобілями підвищеної прохідності.

На Львівщині активно втілюють реформу первинної медичної допомоги: 67% мешканців області уклали декларації, 35,3 млн грн для Комунальних некомерційних підприємств після підписання угоди з НСЗУ.

 

На потреби області закуплено ще 10 автомобілів швидкої допомоги. Створено Єдину автоматизовану центральну диспетчерську.

Завдяки реалізації програми «Доступні ліки» виписано вже 1 542 765 рецептів, до програми долучилось 776 аптек.

 

Також очільник Львівщини презентував напрями роботи у 2019 році.

 

Фото – прес-служби ЛОДА

За джерелом:

https://loda.gov.ua/news?id=42560

 

 

Переглядів: 396 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 10:45
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024