Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 28 » Пенсіонерам у Німеччині не вистарчає коштів, щоб жити у будинках перестарілих
11:18
Пенсіонерам у Німеччині не вистарчає коштів, щоб жити у будинках перестарілих

 

 

ДІТИ – ОПОРА БАТЬКІВ

 

 

 

 

 

 

 

Україна отримує найбільше гуманітарної допомоги з Німеччини. Як же в цій країні

живуть прості люди, зокрема пенсіонери. Про це - у замітці, яку подаємо нижче.

 

 

 

У 90-літньої Елізабет Зацінгер затишна кімната у будинку перестарілих графа фон Бюлова в Гросберені (Бранденбург) – тут жінка живе уже 6 років. Але з наступного місяця її пенсії не вистарчить на оплату проживання.

 

Починаючи з лютого п.р. Елізабет повинна буде платити на Є530 більше. Вся ж сума плати за проживання складає Є2300, а це на Є200 більше, ніж вся пенсія жінки. «Я працювала все життя, а тепер повинна звертатися у соціальну службу? Це мене не влаштовує», - каже пенсіонерка, у котрої п'ятий ступінь потреби у догляді.

 

Тепер оплачувати вартість проживання у будинку перестарілих їй будуть допомагати четверо дітей – троє дочок і син. Та тільки ось всі вони також уже нак пенсії, і щоб мати можливість допомагати матері,їм доведеться скоротити особисті витрати.

 

«Звичайно, ми будемо платити за маму, але у всіх у нас маленька пенсія. Нашій матері неприємно знати, що через неї нам прийдеться обмежувати себе у витратах. Вона ніколи цього не хотілв», - каже 64-річна Вероніка Енгельхардт.

 

 

 

 

 

 

 

 

Елізабет в 1956 р. з чотирма дітьми втекла з Німецької Демократичної Республіки в Західний Берлін, десятиріччями вона працювала у лікарні, всього добивалася своїми силами. Вона отримує добру пенсію, а також виплати, як вдова.

 

Але не дивлячись на це, в старості їй прийдеться бути залежною – або від держави, або від дітей.

 

Все більше пенсіонерів не можуть оплатити вартість проживання в будинках перестарілих із своєї пенсії. Так, на кінець 2017 р. в Берліні проживало 694 000 осіб старших 65 років, а це 19,2% від всього населення столиці Німеччини. За офіційними підрахунками, до 2030 року цей показник збільшиться до 22%. «Коли наше покоління опиниться в будинках перестарілих, буде ще гірше. У нас набагато нижчі пенсії. А у мене немає чотирьох дітей, котрі могли би розділити між собою ці витрати», - каже дочка Елізабет.

 

Червоний Хрест пояснює підвищення оплати новим тарифним договором зі своїми співробітниками: з січня працівники Німецького Червоного Хреста будуть отримувати більшу заробітну плату. Це значить, що у Товариства, яке опікується будинками перестарілих, немає іншого виходу, як підняти плату за проживання. Елізабет вважає таку ситуацію неприйнятною для такої заможної країни, як Німеччина.

«Саме на цю проблему і повинно бути розраховане страхування на випадок необхідності в догляді», - підсумувала Елізабет.

Діти не хочуть переводити матір в інший, більш доступний для них заклад, створений для літніх людей, так як їй тут дуже сподобалося. Тому вони вирішили витрати, необхідні для її утримання тут, поділити між собою.

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://germania.one/pensioneram-ne-hvataet-deneg-na-prozhivanie-v-domah-prestarelyh

 

Переглядів: 365 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 16:15
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024