Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 30 » ТЧХУ та партнери з Міжнародного Руху ЧХ і ЧП провели координаційну зустріч
15:30
ТЧХУ та партнери з Міжнародного Руху ЧХ і ЧП провели координаційну зустріч

 

УЗГОДЖЕННЯ СПІЛЬНИХ ЗАХОДІВ

 

 

 

 

 

 

 

Початок року – нагода підбити підсумки зробленому, намітити плани на майбутнє.

Цією нагодою скористалися в НК ТЧХУ, де відбулася координаційна зустріч з партнерами

з Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця.

 

Як відомо, одним з ключових напрямків діяльності Червоного Хреста в Україні ось уже 68 років поспіль є функціонування Патронажної служби милосердя, яка надавала і надає послуги з догляду на дому і допомогу немічним та одиноким людям похилого віку.

 

 

 

 

 

 

 

Цей факт було в черговий раз підтверджено на традиційній, – першій в 2019 році, – координаційній зустрічі партнерів Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, яка відбулася 29 січня у Національному комітеті ТЧХУ в Києві.

 

 

Не зважаючи на припинення державного фінансування ТЧХУ в 2016 р. , яке залишило понад 300 тисяч літніх самотніх людей без опіки, Червоний Хрест України продовжує розвивати діяльність Патронажної служби за підтримки іноземних партнерів.

 

Завдяки їм, у 2017-2018 рр. впроваджено новий концептуальний підхід до надання послуг на дому. Пілотний проект запущений в Донецькій і Луганській областях, де патронажні сестри милосердя регулярно відвідують підопічних за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста.

 

 

Разом з Швейцарським Червоним Хрестом з однієї сторони, розвиваємо волонтерство у системі Патронажні служби, а з іншої, - вивчаємо досвід колег з методів надання кваліфікованої допомоги цій категорії підопічних.

 

 

 

 

 

 

 

ТЧХУ планує спільно з партнерами розпочати діяльність в одній з пілотних областей України. Завдяки співпраці з Німецьким Червоним Хрестом, частково продовжується діяльність патронажних сестер у Івано-Франківській і Львівській областях. Планується відновлення їх діяльності ще в трьох областях на північному сході України.

 

 

Активно розвивається співпраця з місцевою владою та громадами, оскільки кількість людей похилого віку в Україні складає фактично третину від усього населення України, а велика кількість стареньких проживає за межею бідності.

 

Отже допомога нужденним людям похилого віку залишається одним із пріоритетів у діяльності Червоного Хреста України.

 

На традиційній координаційній зустрічі партнерів Міжнародного Руху Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, яку щомісяця організовує і проводить ТЧХУ, зібралися представники МКЧХ, МФТ ЧХ і ЧП, партнерських національних Товариств, представлених в Україні делегатами Данського, Французького, Німецького і Люксембурзького Червоних Хрестів.

 

Основна мета зустрічі – це постійна та ефективна координація спільної гуманітарної діяльності Червонохресного Руху в Україні. Сьогодні основною темою зустрічі стали плани спвльної діяльності на 2019 рік.

 

 

 

 

 

 

 

В. о. Президента ТЧХУ, член-кореспондент НАМН України, доктор медичних наук, Заслужений діяч науки і техніки України Микола Поліщук і генеральний директор НК ТЧХУ Лілія Білоус представили учасникам зустрічі оновлену інформацію про міжнародну співпрацю з Австрійським та Швейцарським Червоними Хрестами та план операційної діяльності Товариства на найближчий період, а також накреслення щодо організаційного розвитку ТЧХУ у недалекому майбутньому.

 

Керівники НК ТЧХУ обговорили разом з партнерами спільну гуманітарну діяльність на 2019 рік та надання допомоги уразливим категоріям населення і постраждалим із зони збройного конфлікту на сході України.

Автор: Ivan Stepura

 

Фото – прес-служби ТЧХУ

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2019/01/%D1%82%D1%87%D1%85%D1%83-%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%BD%D0%B5%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D0%BE-%D1%80%D1%83%D1%85%D1%83-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D0%BE%D1%80%D0%B4/?fbclid=IwAR16CZeMacLsmDcQxyN5aLFBnCe5c_jzo7GS69msIn9l2gREBqD_FXRqvtk

 

Переглядів: 432 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 09:41
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 1
Користувачів: 1
alexapostolyuk77
Iv. Stepura © 2024