Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 30 » Троє людей підуть під суд за підробку пральних порошків
21:52
Троє людей підуть під суд за підробку пральних порошків

 

ЗЛОЧИН ПРОТИ САНІТАРІЇ І ГІГІЄНИ

 

 

 

 

 

 

Нечуваний злочин вчинили троє горе - бізнесменів з м. Рівного.

Вони прославилися тим, що фальсифікували …пральний порошок.

 

 

 

Про це повідомляє інформ - агенція УНН з посиланням на прес - службу прокуратури Рівненської області.

 

Згідно повідомлення, у Рівному судитимуть трьох учасників організованої злочинної групи, які налагодили підпільне виробництво пральних порошків під марками світових брендів, їм загрожує штраф.

 

«Встановлено, що злочинну групу створив та очолив влітку 2018 року 37-річний рівнянин, до якої залучив ще двох спільників – теж жителів міста Рівне», - вказали у прокуратурі.

 

Вони організували підпільний цех із виготовлення фальсифікованих миючих засобів та пральних порошків, при цьому використовували маркування та логотипи відомого іноземного виробника, додали правоохоронці.

 

"Виготовлену із дешевої сировини продукцію під марками відомих світових брендів зловмисники реалізовували на території всієї України через спеціально створені інтернет-магазини та сайти. Частину грошей, одержаних від незаконного прибутку, спільники розподіляли між собою, а частину – для потреб подальшої незаконної діяльності", - повідомили у прокуратурі.

 

У листопаді 2018 року в орендованому складському приміщенні правоохоронці провели обшуки і вилучили сировину та обладнання для виготовлення продукції, фальсифіковані миючі засоби та пральні порошки із знаками для товарів і послуг, права на які належать американській компанії.

 

Діями організованої злочинної групи завдано матеріальну шкоду на суму близько 150 тис. грн.

 

Прокуратурою Рівненської області щодо членів угруповання скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів і послуг та фірмового найменування товару).

 

Відповідальність за вчинений злочин передбачена у виді штрафу від 10 тисяч до 15 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років або без такого.

 

Нагадаємо, підпільний цех з виробництва прального порошку виявили на Волині.

 

Наш коментар:

 

Злочинів такого типу раніше не спостерігалося, тому і покарання у законі передбачене надто м'яке. Немає сумніву, що законодавці візьмуть цей факт до уваги і внесуть відповідні поправки для покарання злочинців, які зробили замах на народне здоров'я населення території, де вони збували свою фальсифіковану продукцію. Все це – проблема часу. Але штрафами у майбутньому, навряд, чи їм вдасться відбутися.

 

 

Фото - з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.unn.com.ua/uk/news/1776826-troye-lyudey-pidut-pid-sud-za-pidrobku-pralnikh-poroshkiv

 

Переглядів: 593 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 19.04.2024, 23:56
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024