Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 31 » Служба розшуку ТЧХУ: Допомагаємо зберігати та вшановувати родинну історію
10:29
Служба розшуку ТЧХУ: Допомагаємо зберігати та вшановувати родинну історію

 

ПОВЕРНУТИ НЕВІДОМИМ ЇХ ІМЕНА

 

 

 

 

 

 

 

Незважаючи на час, що сплинув від завершення Другої світової війни, для дітей

та онуків полеглих, важливо знати, де поховані їх рідні, щоб віддати їм належну шану.

 

 

 

У 2018 році Службою розшуку Товариства Червоного Хреста України у співпраці з партнерськими національними товариствами завершено 137 справ з пошуку військових поховань наших співвітчизників, полеглих під час Другої світової війни за межами України.

 

102 справи завершено з позитивним результатом: встановлено місце поховання та увічнено пам’ять загиблих. Географія поховань – територія Європи, де відбувались бойові дії під час Другої світової війни: Німеччина, Польща, Словаччина, Румунія, Чехія, Білорусь, Росія, Латвія тощо.

 

 

Пошук військового поховання – складний шлях від повідомлення про загибель, отриманого під час війни, до встановлення сучасного місця спочинку загиблого та внесення прізвища до списку похованих на військовому цвинтарі.

 

З огляду на велику кількість полеглих, після закінчення Другої світової війни значна частина похоронених була ексгумована, їх останки перезахоронені на військові цвинтарі.

 

Переважна більшість військовослужбовців похоронені як невідомі і завдяки встановленню документів про загибель та інформації про перепоховання Товариства Червоного Хреста у співпраці з місцевими органами влади зменшують кількість невідомих солдат, повертають їх імена. Роботи з ексгумації та перепоховань продовжуються і дотепер.

 

Наразі повідомлення про кількість увічнених імен – це не лише статистичні дані, перш за все це історія українців – адже майже в кожній українській родині є близькі, які не повернулись з війни.

 

Незважаючи на час, що сплинув від завершення війни, для дітей загиблих, їх онуків та правнуків важливо знати, де знайшли спокій їх рідні, та віддати їм шану. Адже це саме ті люди, які творили історію, їх могили – попередження про страшні наслідки воєн, послання про мир.

 

Члени родин з України, отримавши інформацію про місце поховання близької людини, змогли віддати шану тим, хто загинув заради життя своєї родини, свого народу.

 

«Неймовірна радість охопила мене в ту мить, коли я прочитав повідомлення від вас, що мій запит про пошук могили та увічнення пам’яті мого батька увінчався успіхом!»

 

«Я дуже вдячна Вам і Вашим колегам за працю, яка дарує людям щастя виправдання їх надій, допомагає родинам зберігати та вшановувати родинну історію», – з листів до Служби розшуку ТЧХУ.

 

На початок 2019 року в Службі розшуку ТЧХУ продовжується робота над встановленням місця поховання та долі понад 1000 наших співвітчизників, котрі загинули чи зникли безвісти під час Другої світової війни.

 

 

Автор: Служба Розшуку

 

Фото - Служби розшуку ТЧХУ

За джерелом:

https://redcross.org.ua/2019/01/служба-розшуку-допомагаємо-зберігат/

 

 

 

 

 

 

Переглядів: 405 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Субота, 20.04.2024, 12:57
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 360
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024