Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Січень » 31 » “Спіть без мобільника в ліжку, дивіться на небо вранці, пийте червоне вино”, – радить нейрохірург
13:14
“Спіть без мобільника в ліжку, дивіться на небо вранці, пийте червоне вино”, – радить нейрохірург

 

РАДІСТЬ – НАДІЙНИЙ «ОБЕРІГ» МОЗКУ

 

 

 

 

 

 

Нейрохірург Влад Сіуреа розповів усе, що потрібно знати

кожному з нас про методи стимуляції і відпочинку мозку.

 

 

«Як нейрохірург, я часто бачу на обличчях своїх пацієнтів страждання. Нейрохірургічні втручання лякають їх більше, ніж самі проблеми. І це нормально. Адже мозок – це не той орган, який ми можемо тримати під контролем. Можливо, ви й не знаєте, але мозок також потребує відпочинку і уваги», – говорить він.

 

 

Під час відпусток або холодних сезонів у нас виникає спокуса дозволити собі зайве: їсти занадто багато, пити занадто багато, сидіти ночами за комп’ютером, багато курити (це, природно, стосується не всіх), зловживати кавою …

 

 

«Мозок ніколи не спить, але є деякі способи дати йому відпочити і стимулювати його. Так, мозок потребує позитивних стимулів », – пояснює нейрохірург і професор.

 

 

Саме тому лікар рекомендує спати без мобільного телефону поблизу.

Вранці ви повинні дивитися на небо або просто насолоджуватися пейзажем , щоб стимулювати ваші зорові центри, слухати мелодії , які піднімають вам настрій і пити воду відразу після пробудження.

 

 

Їжте помірно, тому що шлунок занадто сильно завантажує мозок. Рекомендується пити червоне вино, тому що воно допомагає очищати капілярні судини в мозку, але не захоплюйтеся , тому що алкоголь атакує нервові клітини.

 

 

Менше телевізора (не давайте мозку стати жертвою новин).

 

 

«І якщо ви курець, то раз на тиждень влаштовуйте мозку розвантаження. Купуйте одну дійсно якісну і хорошу сигару. А на рахунок пачки сигарет на день – категорично ні! » - додав Влад Сіуреа.

 

Нейрохірург радить дати нам час на себе. Пошукайте тишу, приведіть думки в порядок і подаруйте собі якусь невинну радість. Догляд за собою теж приносить користь вашим нейронам.

 

Радість – це справжня їжа для мозку! Тож чи готові міняти свої звички?

 

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.hodynnyk.pp.ua/spit-bez-mobil-ny-ka-v-lizhku-dy-vit-sya-na-nebo-vrantsi-py-jte-vy-no-rady-t-nejrohirurg/?fbclid=IwAR2fvspRXMmzmOG-X-AWtdW5e5hPslC5wgDGe2-Sc0EH1UVDYopLbHy32xI

 

Переглядів: 399 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 22:21
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024