Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Лютий » 3 » Банки, що потребують вашого безкорисливого депозиту
13:29
Банки, що потребують вашого безкорисливого депозиту

 

ЗІ СВІТУ ПО НИТЦІ, А БІДНОМУ СОРОЧКА

 

 

 

 

 

 

Представники банків одягу Червоного Хреста стверджують,

що речей завжди вистачає, а кількість добротворців - зростає.

 

 

 

 

Банк одягу — спеціальний пункт, куди всі охочі можуть принести власні речі, аби ті, хто потребує допомоги, могли взяти їх безплатно. Нині в Києві такий соціальний проект реалізують кілька організацій.

 

Представники столичних банків одягу стверджують, що речей завжди вистачає, а кількість небайдужих постійно зростає. Тож куди можна принести непотрібні речі і де нужденним шукати допомогу?

 

На сьогодні в Києві функціонує один міський і десять районних територіальних центрів соціального обслуговування, головною метою яких є соціальний захист людей, котрі опинилися у скрутній ситуації та потребують допомоги.

 

Адреси центрів та графік роботи можна знайти на сайті КМДА (https://kyivcity.gov.ua/pilhy_dovidky_ta_sotsialnyi_zakhyst.html). Телефон Київського міського центру — 450-91-66, е-mаil: kmtcso@ukr.net.

 

Про особливості роботи державної організації розповіла керівник територіального центру соціального обслуговування населення Солом’янського району Галина Вітавська. За її словами, нині через бідність багато малозабезпечених киян користуються банком одягу.

 

Часто нужденні приходять до пунктів обігріву — працівники пригощають їх чаєм і підбирають теплий одяг. Дехто звертається по медичну допомогу, а разом із нею отримує нічні сорочки, халати.

 

Співрозмовниця стверджує: одягу завжди вистачає. В центрі дуже ретельно ставляться до його підбору, задля безпеки надають перевагу речам, що приносять соціальні працівники або передають столичні школи.

 

«Іноді домовляємося із секонд-хендами, а ось речей із вулиці остерігаємося», — додає Г. Вітавська. В організації є власна пральня, тому нужденні отримують одяг у належному стані.

 

Добру справу активізувала... війна

 

Товариство Червоного Хреста України — одна з найстаріших гуманітарних організацій нашої держави, що функціонує на добровільних засадах. Заснована вона 18 квітня 1918 р. за часів Гетьманату Скоропадського. Головним завданням ТЧХУ є всебічний захист людей і допомога їм. Ця організація не могла оминути гострої соціальної проблеми й тому створила свої банки одягу.

 

 

Загалом у Києві функціонує 11 пунктів, куди охочі можуть принести непотрібні одяг, взуття й навіть предмети хатнього вжитку для допомоги нужденним.

 

Адреси та графік роботи можна знайти на офіційному сайті (https://redcross.org.ua/2017/05/rajonni-orginizacii-tovarystva-chervonogo-hresta/). Також рекомендують зв’язатися напередодні телефоном з Київською міською організацією — (044) 235 80 00.

 

 

Представники Товариства Червоного Хреста України просять приносити чисті речі в гарному стані, аби забезпечити максимальний комфорт усім нужденним.

 

Також у Київській міській організації нам повідомили, що сьогодні дуже багато людей звертаються до банку одягу. Ця тенденція бере початок від буремних подій 2014—2015 років в Україні, коли особливої соціальної підтримки потребували переселенці.

 

Громадський проект: п’ять речей в одні руки

 

Юлій Камишніков — автор ідеї соціального проекту «Банк одягу», реалізацією якого займається разом зі столичною громадською організацією «Шевченківський рух». Нещодавно, відповідно до рішення Київради, їхній банк одягу змінив адресу. Відтепер усі небайдужі можуть приносити речі в пункт на вул. Щусєва 34/1, попередньо узгодивши час телефоном (093 574 4424) чи у Фейсбуці (https://www.facebook.com/bankodyagu/).

 

 

За словами Камишнікова, для того щоб отримати потрібні речі, люди мають стати в електронну чергу, попередньо зателефонувавши (номер телефону можна знайти на сторінці у Фейсбуці) чи прийшовши особисто в пункт видачі.

 

Правило запроваджено з метою уникнення сутичок і натовпів та забезпечення зручності для відвідувачів. З кожним відвідувачем, який хоче стати в чергу, волонтери знайомляться особисто, дізнаються про його рівень життя й проблеми, аби зрозуміти, наскільки людина потребує допомоги.

 

За наявності соціальних пільг нужденних просять продемонструвати відповідні документи, оскільки за час своєї діяльності волонтери неодноразово стикалися зі спробами шахрайства й обману.

 

Соціальні пільги дають можливість перевищити загальний ліміт, що становить п’ять речей.

 

Отож, якщо у вас вдома є непотрібні кофтина, штани чи черевики, можете зробити внесок у банки, що потребують безкорисливих, але таких корисних депозитів. Тільки спочатку зателефонуйте!

 

Довідково:

 

Такі банки одягу створені і діють в інших містах і населених пунктах, де є обласні, районні та міські організації Товариства Червоного Хреста України. Один з них є також і у м. Львові. Він знаходиться на території Франківського району за адресою:

 

79015, м. Львів, вул. Героїв УПА, 78;

тел.: (0322) 239-32-91;

голова районної організації Червоного Хреста - Бугрим Марія Романівна;

Дні прийому - Сер.-Пт. 11.00 – 14.00

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

http://www.golos.com.ua/article/313242

 

Переглядів: 429 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Вівторок, 23.04.2024, 22:32
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024