Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Лютий » 3 » Чому БАДи не допомагають захиститися від інфекції
16:05
Чому БАДи не допомагають захиститися від інфекції

 

ІМУНІТЕТ – СКЛАДНА СИСТЕМ ЗАХИСТУ ОРГАНІЗМУ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Уляна Супрун, - в.о. Міністра охорони здоров'я, - розвінчує

Міф про корисність БАДів для зміцнення нашого імунітету.

 

 

 

 

 

«Щоби не захворіти в сезон застуди та грипу, люди схильні самі собі призначати цілі комплекси вітамінів і витрачати на них чималі гроші», - зазначає Уляна Супрун у замітці, викладеній на власній сторінці у соцмережі Facebook.

 

Далі вона повідомляє у ній про те, що здебільшого це робиться через переконання, що наша імунна система наче фортеця, постійно потребує укріплення. І чим більше каменів (у вигляді додаткових вітамінів чи "суперфудів") ми туди принесемо, тим більше збудуємо мурів та тим краще ця фортеця нас захищатиме від атак мікробів.


Побачила цікавий матеріал на УП.Життя, який дуже переконливо і зрозуміло спростовує таке переконання: https://goo.gl/hpLW7F.

 

Професор імунології та інфекційних захворювань Королівського коледжу Лондона Чарльз Бенгам пояснює, що наш імунітет занадто складний, щоби його можна було підсилити біологічно-активними добавками.

 

Імунну систему можна розбити на дві частини: вроджену та набуту. Вроджена система першою виявляє інфекцію та стримує (піднімає температуру) і намагається виштовхнути її з тіла (провокує мокрий кашель і нежить). Але, вона не знає, як повністю перемогти ворога.

 

Для цього в боротьбу включається набута імунна система. Вона кілька днів вивчає інфекцію, підбирає потрібні антитіла та розмножує їх, щоби вистачило для атаки.

Додаткове прийняття БАДів аж ніяк не допомагає у цьому процесі. Вони не можуть допомогти адаптивній імунній системі.

 

Вродженій теж принесуть мало користі. За словами імунолога, якби біодобавки дійсно стимулювали нашу вроджену імунну систему, ми весь час відчували би себе погано, шморгали носом та лихоманили.

 

Натомість реально дієвий спосіб пришвидшити цей процес — вакцинація. Разом із щепленням ви вводите в організм неозброєну і дуже слабку версію інфекції. Завдяки цьому набута імунна система має можливість запам’ятати мікроб та наступного разу при зустрічі з ним діяти швидше.

 

Це не означає, що вітаміни не відіграють жодної ролі у функціонуванні імунної системи. Вони дуже важливі, але ми їх приймаємо достатньо разом із їжею. Додаткове вживання вітамінів і дієтичних добавок може бути корисним лише для людей, які мають до цього медичні показання. А це має визначати лише лікар.

 

Тож варто передусім дбати про збалансоване харчування, фізичні вправи, сон і, звісно, вакцинацію від грипу. Це дає значно кращий захист від застуди чи грипу під час епідсезону.

 

 

 

 

 

 

 

Додатково прочитати про те, чому не слід приймати БАДи навмання можна тут: https://goo.gl/NYWMup

 

 

Фото – з відкритих джерел в Інтернеті

За джерелом:

https://www.facebook.com/ulanasuprun/photos/a.1764564323828127/2242519216032633/?type=3&theater

 

Переглядів: 358 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
П`ятниця, 29.03.2024, 15:40
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024