Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Лютий » 3 » КПВВ і лінія розмежування на Донеччині: Чому продовжують гинути люди
19:38
КПВВ і лінія розмежування на Донеччині: Чому продовжують гинути люди

 

ВЕЛИКІ ЧЕРГИ НА КПВВ – ЗНАЧНА ЗАГРОЗА

 

 

 

 

 

 

 

 

Червоний Хрест доклав і докладає багато сил й енергії для облаштування КПВВ

на лінії розмежування. Однак багато проблем ще залишилося не вирішеними.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В Україні з початку 2019 року зафіксовано 9 смертей серед цивільного населення під час перетину лінії розмежування. І якщо в попередні роки збройного конфлікту частина смертей була спровокована військовими діями, то в цьому році люди вмирали через тривале стояння в чергах на контрольних пунктах в'їзду-виїзду (КПВВ).

 

Про це розповів заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб (МінТОТ) Георгій Тука, передає «Радіо Свобода».

 

«Це, в основному, наслідки серцево-судинних захворювань. Люди похилого віку не витримують навантажень, стоячи в нескінченних чергах при перетині лінії розмежування. На жаль, такі негативні випадки бувають. Я знаю точно, що Україна, зі свого боку, зробила все, щоб спростити перехід. Щоб він проходив в людських умовах. Переважна кількість жителів окупованих територій скаржаться на те, що створюються штучні бар'єри з протилежного боку. Там процвітає здирництво. Штучно збирається велика черга, а потім всіх цих людей в якийсь момент без огляду пропускають. І велика маса людей виявляється між двома КПВВ», - каже Тука.

 

 

 

 

 

 

 

 

На думку заступника міністра, щоб уникати летальних випадків на КПВВ, потрібно максимально спрощувати порядок перетину КПВВ і створювати найбільш комфортні умови для людей. Однак, зазначає Тука, домовиться навіть за допомогою ОБСЄ і Червоного Хреста з «Л-ДНР» не вдається, через що страждає мирне населення.

 

Координатор гуманітарної місії «Проліски» Євген Каплін також вважає черги на блокпостах однією з причин смертей цивільного населення. «Ми продовжуємо отримувати дані про смерті цивільних осіб. Влітку фіксували велику кількість непритомностей і смертей при перетині КПВВ. Зараз ситуація не змінилася. На КПВВ "Майорських" в цьому місяці за один день померло три людини, на непідконтрольній Україні території. За нашою інформацією, люди перебували кілька днів на пункті пропуску ", - розповів він.

 

 

 

 

 

 

Каплін зазначає, що найбільш проблемний КПВВ - Станиця Луганська, так як в Луганській області немає автомобільного переходу. Люди змушені годинами переходити з непідконтрольною на підконтрольну територію, і не всі люди фізично витримують такі випробування.

 

Крім черг і погано обладнаних блокпостів, ще однією причиною смертей є важкодоступність селищ уздовж лінії розмежування. А третя причина, каже Каплін, - міни.

 

«Важка гуманітарна ситуація в ізольованих селищах. Лісопосадки заміновані, і люди не можуть там нарубати собі дров. У більшості селищ переважно проживають мешканці похилого віку і маломобільні люди. Іноді вони змушені зимувати в розбитому і неопалюваному житлі», - говорить Каплін.

 

 

 

 

 

 

 

Волонтер розповів, що в зимовий період люди виявляються практично відрізаними від цивілізації через снігові замети. «Близько 40 селищ уздовж лінії зіткнення були проїзними. Були випадки, коли люди по два тижні були без доступу до магазинів, банків і аптек. У Дослідному померла жінка через те, що до неї не змогла доїхати швидка допомога », - додав волонтер.

 

 

Через мінну небезпеку селищ уздовж лінії розмежування до багатьох людей не можуть приїхати медики, і люди іноді вмирають, не отримавши лікарської допомоги.

 

 

 

 

 

 

 

 

Нагадаємо, Управління верховного комісара ООН з прав людини оцінює загальне число жертв, пов'язаних з конфліктом в Україні станом на 31 грудня 2018 року, в 40-43 тисяч. З 2014 року через військовий конфлікт на Донбасі загинуло близько 13 тисяч осіб.

 

Як повідомлялося раніше, за даними СММ ОБСЄ, на лінії розмежування на Донеччині за цю зиму померло 12 осіб.

 

 

Фото – з відкритих джерел і Інтернеті

За джерелом:

https://dnews.dn.ua/news/704178

 

Переглядів: 387 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 28.03.2024, 23:07
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 359
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024