Товариство Червоного Хреста Личаківського району
ГоловнаРеєстраціяВхід
Головна » 2019 » Лютий » 4 » Негоді в Італії – протистоять рятувальники з НСЦЗ країни
19:46
Негоді в Італії – протистоять рятувальники з НСЦЗ країни

 

ДОШКУЛЬНА НЕГОДА

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зміни клімату вносять у погоду свої поправки, в т.ч. й в Італії.

 

 

 

 

Сильні зливи дощу та рясні снігопади спровокували за останні дні численні незручності: зсуви землі, розливи річок, сходження лавин, тобто низку ситуацій, які є небезпечними для життєдіяльності людей в більшості областей Італії.

 

Лише за минулу суботу пожежники та рятівники здійснили 625 інтервентів допомоги та порятунку, зокрема на півночі Італії: в Ломбардії, Тоскані та Емілії-Романьї. Серед основних труднощів - це підтоплення багатьох населених пунктів в провінції Болонії рікою Рено. Понад 300 людей було евакуйовано з їх домівок.

 

 

 

 

 

 

 

 

12-кілометрову ділянку автостради Модена-Бреннеро в зоні Альто Адідже було перекрито вже в п'ятницю з вечора аж до суботи вечора через зсуви землі, а в горах Доломітах, що в області Венето, відбулася ціла серія сходження лавин, від яких загинуло 8 осіб.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

У Венеції вода досягла висоти 113 сантиметрів, а рівень ріки Пo за 12 годин піднявся аж на три метри. Ріка Чечіна, що в області Тоскана, вийшла з берегів, але не затопила населені пункти. Натомість в м. Сарно, що в області Кампанія, затоплені численні будинки і завдано шкоди фермерським господарствам.

 

Напередодні Держдепартамент ЦЗ поширив бюлетень, який попереджав про ризик зсувів землі та повеней. У Римі доступ до причалів, які розміщені вздовж берегів ріки Тібр був закритий. У Флоренції було перекрито міст Веспуччі, як запобіжний захід, оскільки рівень ріки Арно теж значно піднявся. У провінції Піза в різних налених пунктах зареєстровані численні розливи ріки Серхьо, а в провінції Модена троє людей було врятовано у їх власному будинку внаслідок розливу ріки Секья.

 

Наша НСЦЗ напередодні повідомляла про червоний та помаранчевий код небезпеки, зокрема в Емілії-Романьї між провінціями Болонія та Феррара через можливий розлив річок та затоплення сухих поверхностей.

 

Вчора Держдепартамент ЦЗ поширив бюлетень з попередженням про критичну ситуацію та встановив помаранчевий код небезпеки на сьогодні, 4 лютого, з огляду на гідравлічний та гідрогеологічний ризики в більшій частині області Емілія-Романья, а також жовтий код небезпеки в інших областях країни, зокрема в Абруццо, Молізе, Марке, у північно-східній частині області Сарденія, у північній частині області Пулья, у східній частині області Кампанія, а також у областях Базиліката, Калабрія та Сицилія.

 

А яка ситуація зараз у вас, дорогі колеги та друзі нашої спільноти?

 

Автор - Andrea Freeman

 

Фото – автора

За джерелом:

https://www.facebook.com/groups/303922096423889/permalink/1284276495055106/

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2041033329313851&set=pcb.1284276495055106&type=3&theater&ifg=1

 

 

Переглядів: 416 | Додав: Олександр
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Четвер, 25.04.2024, 23:06
Меню сайту
Форма входу
TRANSLATE
Наші друзі
catalog.red-cross.org.ua redcross.org.ua lviv.medprof.org.ua meduniv.lviv.ua www.icrc.org/rus www.drk.de
Календар
Архів записів
Наше опитування
Звідки Ви довідались про наш сайт?
Всього відповідей: 361
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Iv. Stepura © 2024